– Părinte, Biserica este astăzi clătinată de multe devieri. Ce atitudine să avem față de ele?
– Cei ce mărturisesc apărându-și credința sunt ca niște apologeți ai vremurilor acestora. Este dovadă de curaj și de sacrificiu să marturisești, pentru că astăzi, când adevărul este sistematic ascuns cu meșteșugire diplomatic ... Detalii... »

... More »

Atunci când facem CRUCEA, ne plecăm PREASFINTEI TREIMI! Când ridici mâna la frunte e toată înălțimea - TATĂL, apoi toată adâncimea - FIUL și când duci la umeri e toată lățimea - SFÂNTUL DUH! De aceea fuge dracul de Cruce! 
Dar, dacă o faci aşa, ca și cum ai cânta la mandolină, atunci nu știu care draci vor mai fugi! Mai mult îi încurajezi!

... Detalii... »

... More »

Profeția avvei Cleopa

- Și în Athos, cum ați ajuns părinte?

- Exact cum am mers la mănăstire, așa am venit și în Sfântul Munte. M-a luat Maica Domnului de mână și m-a adus. Deci, cu o lună mai ’nainte, nici prin cap nu-mi trecea să vin în Athos. Eram liniștit: numai ce m ... Detalii... »

... More »

Iubiți credincioși,

În cele ce urmează vom vorbi și despre cele mai de pe urmă chemări, care le va face Domnul la sfârșitul lumii și în Ziua Judecății de Apoi. Mai întâi să arătăm cum va chema Dumnezeu cerul și pământul, după mărturia Sfântul Duh, care zice: „Chema-va cerul de sus și pământul ca să judece pe poporu ... Detalii... »

... More »

Mintea trebuie să se pogoare în inimă, că inima este cămara minţii. Aceasta-i cămara de care spune Hristos: "Tu, când te rogi, intră în cămara ta şi roagă-te Tatălui tău întru ascuns şi Tatăl tău, Care vede cele întru ascuns, îţi va răsplăti ţie la arătare."

Voi credeţi că acea camară este cea de lemn, casa? Da ... Detalii... »

... More »