Dacă, așa cum mărturisim în Crez, Hristos este Dumnezeu adevărat, Mântuitorul lumii, Creatorul ei, prin Care toate s-au făcut, cum putem să ne reducem credinţa pe care o avem la o problemă de naţionalitate, de loc, de epocă? Eu nu cunosc nici Un Hristos grec, rus, englez, arab… Hristos, pentru mine, este totul! Ființă mai presus de cosmos.

< ... Detalii... »
... More »

Tu crezi că pe dracul îl întreci în fugă? El într-o clipă este la marginea pământului. Numai cu asta îl întreci: dacă te smereşti şi te socoteşti a fi praf şi cenuşă, şi păcătos, şi neputincios, şi nevrednic de a trăi pe pământ. Numai de smerenie se teme diavolul! De alta nu se teme el. Poţi să fii tu nevoitor cât îi lumea, dacă nu ştii să ceri iertare, eşti batjoc ... Detalii... »

... More »

În timpul agoniei de pe Cruce, Iisus a grăit în şapte rânduri, iar cuvintele rostite atunci alcătuiesc un rezumat testamentar al învăţăturii şi-al misiunii Sale în lume. Succesiunea lor exactă nu poate fi stabilită cu precizie absolută, căci niciun evanghelist nu le pomeneşte pe toate, ci fiecare pe câte unele. Iată una dintre cele mai probabile succesiuni:< ... Detalii... »

... More »

Sunt ziarele pline de aceste dezvăluiri, pentru că dracul nu scoate partea bună din societatea noastră, el scoate partea rea, ca să poată distruge cât mai repede o societate și o lume. Întotdeauna au fost și oameni buni și oameni răi, și călugări buni și călugări răi, dar asta nu înseamnă că biserica și preoții sunt răi. Harul Lui Dumnezeu nu se amestecă cu slăbici ... Detalii... »

... More »