7:24 AM
Harul Lui Dumnezeu nu se amestecă cu slăbiciunile și cu păcatele omului

Sunt ziarele pline de aceste dezvăluiri, pentru că dracul nu scoate partea bună din societatea noastră, el scoate partea rea, ca să poată distruge cât mai repede o societate și o lume. Întotdeauna au fost și oameni buni și oameni răi, și călugări buni și călugări răi, dar asta nu înseamnă că biserica și preoții sunt răi. Harul Lui Dumnezeu nu se amestecă cu slăbiciunile și cu păcatele omului, harul lui Dumnezeu lucrează în om, la păcătos ca și la nepăcătos. Pentru că harul e har, oricând și oriunde! Mai spun unii că ăsta e preot mason, sau e comunist… O fi mason în treaba lui, dar în el lucrează harul… Să nu uităm că harul Lui Dumnezeu lucrează chiar dacă preotul respectiv greșește.

Noi, din 1948 încoace, pomenim și pe Gheorghe-Dej, și pe Ceaușescu, și pe Constantinescu, și pe Iliescu, și pe toți, ne rugăm pentru ei, biserica se roagă pentru toți, se roagă pentru binele și pentru îmblânzirea celor care se luptă împotriva creștinătății. De ce se roagă biserica pentru ei? Să-i îmblânzească, să-i facă mai buni, să-i modeleze, ca să putem trăi în unitate.

Iar harul Lui Dumnezeu, cum am spus, du-te și te spovedește acolo la el, pentru că harul te acoperă oriunde!

Părintele Iustin Pârvu

Extras din ”Cuvintele Înțeleptului”, Bacău, Ed. Babel, 2011, pag. 41-42

Vizualizări: 386 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: SE, lui, slăbiciunile, omului, Harul, Dumnezeu, păcatele, cu, nu, amestecă, și | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Rugăciune zilnică pentru întreaga familie

Cum să ne rugăm la Dumnezeu

Nu putem șterge lacrimile lumii, dar putem să îi iubim cu iubirea răstignită a Lui Hristos

Mărturia Părintelui Justin Pârvu despre Părintele Ilie Lăcătușu

Părinte, ce e aia credință?

Total comentarii : 0
avatar