11:27 PM
Apărați-vă cu crucea, rugăciunea, apa sfințită, cu împărtășirea cât mai deasă!

"Când mergeţi la un stareţ sau părinte după sfat, rugaţi-vă ca Domnul să-l înţelepţească să vă dea răspunsul corect. De ce să judeci alţi oameni? Gândeşte-te mai des la tine. Fiecare oiţă va fi atârnată de propria-i codiţă. Ce ai tu cu alte codiţe?
Când mergi la biserică, nu privi la nimeni, roagă-te cu ochii închişi sau aţinteşte-i la o icoană. Nu te interesa de viaţa preoţilor şi nu alerga în căutarea stareţilor şi a celor văzători cu duhul. Lumea se află în răutate şi amăgire, iar amăgirea – ademenirea sufletelor – va fi directă, fii cu mare grijă!

Dacă doreşti să-I slujeşti Domnului, roagă-te acasă, fii maică în taină, caută să nu te deosebeşti de ceilalţi oameni, purtând haine negre.

Toţi, toţi să veniţi la mine şi să-mi povestiţi necazurile voastre, de parcă aş fi vie, căci eu vă voi vedea, vă voi auzi şi vă voi ajuta!"

(Sfânta Matrona cea oarbă din Moscova)

Sfânta Matrona învăța să ne lăsăm în voia Lui Dumnezeu, să trăim cu rugăciune. Cât mai des să ne însemnăm și obiectele înconjurătoare cu semnul crucii, apărându-ne astfel de puterile celui rău. Sfătuia să ne împărtășim cât mai des cu Sfintele Taine ale Lui Hristos: “Apărați-vă cu crucea, rugăciunea, apa sfințită, cu împărtășirea cât mai deasă!” “În fața icoanelor să ardă candele.”

De asemenea, învăța să-i iubim și să-i iertam pe bătrâni și pe cei neputincioși. Sfânta Matrona nu îngăduia să dăm importanță visurilor. Avertiza să nu alergăm pe la duhovnici în căutarea “schimnicilor” sau “clarvăzătorilor”. "Alergând pe la diferiți preoți, spunea ea, poți pierde puterea duhovnicească și drumul corect al vieții.”

Vizualizări: 4251 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Evaluare: 3.5/2

Alte articole

Porți cruciulița la gât? Dacă da, știi din câte te poate scăpa?

Iertarea aproapelui aduce îndată răsplată în inimă

Iar dacă eu voi muri, voi să nu dați voie ca de acești copii să-și bată joc cineva!

Prețuiți-vă părinții și bucurați-vă de ei cât timp îi mai aveți... regretele sunt tardive apoi...

Părintele Ioan Istrati - Alegeți prioritățile acestei vieți!

Total comentarii : 0
avatar