9:36 PM
MULTE BOLI APAR PENTRU CĂ NU AVEM GÂNDURI BUNE

Gândurile rele sunt cele care fac să se înmulțească durerea sufletului și amărăciunea noastră. Să luăm exemplu de la Mântuitorul Hristos, Care nu răspundea nimic celor care Îl ocărau, Îl batjocoreau și Îl scuipau. Nu răspundea împotrivă, nu se îndreptățea pe sine, ci doar tăcea și se ruga, vrând să ne dea pildă de răbdare, de iertare și de dragoste.

Iată cât de ușor este să ne păzim inima și mintea netulburate!

Nu lua aminte ce îţi zice careva, dacă te jigneşte. Tu osteneşte-te, roagă-te Lui Dumnezeu să-i iubeşti pe toţi. Roagă-te Domnului să le dea tuturor Înger bun, ca tu să ai pace înlăuntrul tău. Şi, dacă te împaci cu toţi, dacă doreşti binele tuturor, nu va mai fi nimeni care să te muncească. Singuri ne muncim pe noi înşine cu gândurile.

De aceea a şi spus Domnul să-i iubim pe vrăjmaşi, să ne lepădăm de gânduri. Dacă ne lepădăm din inimă, atunci va fi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat – nimic nu ne mai munceşte. Şi atunci suntem paşnici.

Altfel, ne necăjim la nesfârşit pe noi înşine şi ne tulburăm cu totul – nu numai fizic, ci adeseori şi psihic, ne tulburăm pe noi înşine. Atunci îţi este mult mai greu să-ţi vii în fire şi multe sunt bolile trupeşti de care numai noi suntem vinovaţi, pentru că nu avem gânduri bune.

(Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița)

Vizualizări: 1399 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: nu, bune, avem, apar, multe, gânduri, Pentru, , boli | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Aghiasma mare nu se strică niciodată!

CE TREBUIE SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNE?

ȘTII TU, OMULE? - de Eliana Popa

Părintele Ioan Danci - Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta

Îl rog pe Dumnezeu din toată inima să ne întâlnim și la ușa Raiului!

Total comentarii : 0
avatar