11:48 PM
Când alergi în zadar după lucruri care nu folosesc și nu ai măsura lucrurilor, te autodistrugi!

Vin evenimentele vieții: îți crești copiii, ai datorii, ai bănci care te îngrămădesc și te încâlcesc, rămâi șomer și ai nevoie de un loc de muncă...
Cine vine să te intrebe: „Ce faci, frate? Poate ai nevoie de un ban, de o pâine, de un prieten...

Și încercați să vedeți câtă lumea vine atunci când trece în neființă cineva și au rămas atâtea lucruri în urmă: case, grădini, bani și avere. Atunci veți vedea și veți cunoaște arborele genealogic de la Matei – de trei ori câte paisprezece neamuri: „Hoitul miroase și atrage corbii!

Pilda – când alergi în zadar după lucruri care nu folosesc și nu ai măsura lucrurilor, te autodistrugi!

Un lucru care pe mine mă preocupă și pe dumneavoastră ar trebui să vă intereseze: „Și cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot?”(Matei 6:27)

Adică ce ai putea să faci tu în plus ca restul lumii, ca să devii mai interesant ca restul lumii?
Chiar dacă ai ajuns bogat, împărat sau ministru... tot pleci din viața asta!

”Și m-am uitat în urma mea și am văzut oase goale și tărână...” adica cimitirul. El se uita la groapă și o contempla.. „care-i ostașul, care-i săracul, care-i împăratul, care-i bogatul?”

O CLIPĂ ȘI VIAȚA PE TOATE LE RĂMÂNE!

Iar Solomon spune: „Deșertăciunea deșertăciunilor, zice Ecclesiastul, deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciuni! Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudește sub soare? Un neam trece și altul vine, dar pământul rămâne totdeauna! Soarele răsare, soarele apune și zorește către locul lui ca să răsară iarăși. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte și, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat.Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spuna: ochiul nu se satură de câte vede și urechea nu se umple de câte aude.

Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.”(Eccle. 1:2-9)

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 889 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Lucruri, Când, care, după, ai, în, autodistrugi!, și, măsura, alergi, nu, zadar, lucrurilor, folosesc, te | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Mișa - ursul Sfântului Serafim de Sarov

Părintele Ioan Istrati - CE NE FACEM NOI CU ATÂȚIA PREOȚI?

Crucea e osia universului

Sfaturi pentru părinți

Dacă nu avem smerenie, nu putem să Îl iubim pe HRISTOS

Total comentarii : 0
avatar