8:45 PM
Ce se întâmplă dacă moare omul fără lumânare aprinsă la cap?

Dacă moare omul fără lumânare, nu-i nimica. Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca să arate care-i lumânarea noastră: "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor — și apoi arată care-i lumina — ca, văzând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-L slăvească pe Tatăl vostru Care este în ceruri."

Un om, creștin bun în sat la voi, care nu înjură, nu fură, nu fumează, duce viață curată cu soția, postește toate sfintele posturi, lunea, miercurea și vinerea; merge la biserică regulat, crește copiii în frica Domnului, acela este o lumină pentru tot satul. „Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâșmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la biserică, ai văzut copiii lui cum se închină, ai văzut că-i milostiv, ai văzut că postește sfintele posturi, merge la mărturisiri cât mai des, este o lumină pentru tot satul." 

Asta-i lumina: faptele bune.

Poți să ai un milion de lumânări, nu-ți ajută nimic la moarte. Cine le-a aprins lumânarea la cei care au murit pe front? Iată lumina: dacă au avut fapte bune, aceea-i lumina.

Lumânarea este un simbol. Dacă o aprinzi, este bine, dacă nu poți, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumânarea.

Nu-i o primejdie dacă ai murit fără lumânare, este primejdie dacă ai murit nespovedit, neîmpărtășit. Aceea este primejdia.

Extras din „Ne vorbește părintele Cleopa” vol. 8

Vizualizări: 5898 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: cap?, Omul, întâmplă, moare, la, SE, Dacă, fără, lumânare, aprinsă, CE | Evaluare: 3.3/3

Alte articole

Părintele Ioan Danci - Mai oprește-te, omule, din grijile și zbuciumul acestei lumi!

Nu există foc mai mare ca pârjolul lăuntric al conștiinței!

Ce să faci dacă ţi-e ruşine să mărturiseşti un păcat

De ce atâta grabă să le faci pe toate astăzi?!?

Mila Domnului

Total comentarii : 0
avatar