8:51 PM
De ce se îndrăcesc oamenii?

Omul trăiește într-un mediu social. Gândurile, dorințele, faptele, viziunea asupra lumii îi sunt definite într-o măsură uriașă de influența mediului care îl înconjoară. Ştiți că, dacă un om sănătos se află multă vreme lângă un bolnav de tuberculoză și respiră același aer cu acesta, se molipsește și el. La fel ne molipsim și de la bolnavii de gripă. Așa se întâmplă și în viața duhovnicească. Dacă omul trăiește în atmosfera mulțimii duhurilor răutății care sunt sub ceruri, în mijlocul smintelilor, al unor exemple grave de necredință și de dezmăț, într-o atmosferă de patimi omenești neînfrânate, dacă trăiește într-o atmosferă de prostie și de vulgaritate, această atmosferă nu are cum să nu-i molipsească sufletul. El respiră zi de zi acest aer otrăvit, unde mișună duhurile răutății care sunt sub ceruri. Şi se molipsește nefericitul suflet, și se face el însuși locuință a dracilor.
Şi atunci, ce să facem? Unde să fugim de această atmosferă apăsătoare, încărcată cu primejdii de moarte? Unde este scăparea noastră? Unde este pavăza noastră în fața dracilor, a duhurilor răutății care sunt sub ceruri? La toate întrebările grele să căutați totdeauna răspuns în Sfânta Scriptură.
Uitați-vă în Psalmul 61, și acolo veți afla răspunsul: "De la Dumnezeu vine răbdarea mea, că El este Dumnezeul meu și Mântuitorul meu, Sprijinitorul meu… în Dumnezeu este mântuirea mea și slava mea; Dumnezeu este ajutorul meu și nădejdea mea este în Dumnezeu."

 

Iată unde este scăparea noastră, iată unde e antidotul otrăvii ce intră în noi din mediul care ne înconjoară.

(Sfântul Luca al Crimeii)

Vizualizări: 1380 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: SE, CE, De, oamenii?, îndrăcesc | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

DESCHIDE MAMĂ, POARTA! - de Eliana Popa

ÎMI DOREAM... - versuri: pr. Iurie Hemei

BUNICA - autor: Preot Sorin Croitoru

Cuvinte de folos de la Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc

Să beți aghiasmă cât mai des posibil!

Total comentarii : 0
avatar