9:08 PM
De ce se nasc copiii îndărătnici, obraznici și neascultători

Odată, Părintele Arsenie Boca era în biserica de la Drăgănescu şi vorbea cu lumea. Îl chema pe fiecare aproape de dânsul şi îi zicea păcatele în auzul tuturor. L-a întrebat pe un bărbat de 46 de ani, cu femeia bolnavă: „Câţi copii aveţi, măi?” Omul a zis că are 3 copii. „Şi ceilalţi unde-s, măi? Ori i-aţi aruncat pe gârlă?” Omul i-a spus că n-a aruncat niciun copil pe gârlă. „Şi atunci – zice Părintele – atunci unde sunt ceilalţi? Ştiu că nu i-aţi înecat în gârlă, dar i-aţi „aruncat” aşa cum faceţi voi. Uite ce-ţi spun: Du-te şi lămureşte-ţi femeia să mai facă încă un copil şi nu va mai fi bolnavă. Dacă va mai da naştere încă unui copil, vă va ierta Dumnezeu o parte din păcate, dar să ştiţi că vă mai rămân multe păcate. Ai înţeles, măi?” „Am înţeles, Părinte!” – a zis omul.

(Biliboacă Matei, Săvăstreni)

Toţi părinţii luaţi aminte, ceilalţi de asemenea, fiţi cu mare băgare de seamă, ca să nu cădeţi în astfel de greşeli, când vă va veni rândul. Copiii îndărătnici vin din următoarele pricini:

1)   Părinţii nu au păzit niciodată postul şi nu s-au putut înfrâna de la poftele trupeşti şi aşa au călcat zilele şi timpurile neîngăduite care sunt: Miercurea, Vinerea, Duminica, sărbătorile de peste an şi posturile întregi. Toţi copiii care rezultă sunt neascultători, îndărătnici, pentru că nici părinţii lor nu au ascultat de poruncile Lui Dumnezeu de a păzi zilele sfinţite.

Întrebaţi-vă cugetul şi vă va spune ce este îngăduit. Astfel, îi veţi vedea plângând şi veţi plânge şi voi şi aşa veţi ispăşi păcatul în care i-aţi zămislit. Desigur că vă doare, dacă nu le-aţi fi făcut nici nu v-ar fi durut.

2)    Mamele nu s-au păzit până la curăţenie deplină şi aşa se nasc copii plini de bube şi pot muri. Şi, dacă în vremea aceea tata a mai fost şi beat, se naşte un copil ce va fi slăbănog, fie cu mintea, fie cu trupul, fie cu amândouă. Iată cum vei avea pocania de la Dumnezeu cu propriul tău rod.


3)    În vremea sarcinii nu te-ai păzit de bărbat. De aceea mulţi copii se nasc morţi sau mor de tineri sau, dacă trăiesc alunecă în curvie, pentru că s-a întipărit pecetea curvească pe ei încă din pântecele mamei lor (aşa spune Sfânta Scriptură): "Toate prin câte trece mama, în vremea celor 9 luni de sarcină, fie bune, fie rele, se întipăresc şi în copil. Când va creşte mare, toate îi vor răsări în cale."

Extras din ”Tinerii, Familia şi Copiii Născuţi în Lanţuri” – Pr. Arsenie Boca

Vizualizări: 3806 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: neascultători, CE, și, Copiii, îndărătnici, De, obraznici, SE, nasc | Evaluare: 3.7/3

Alte articole

Părintele Arsenie Papacioc - Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine...

Părintele Ioan Istrati - Să ne rugăm pentru pacea lumii!

Bucurați-vă în Dumnezeu!

Cuvinte de folos de la Părintele ieromonah Arsenie Boca

Cât de bine îmi pare că m-am făcut ortodox!

Total comentarii : 0
avatar