10:02 PM
Faceţi soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați!

„Omul să fie mulţumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăţia ci liniştea colibei tale te face fericit” spune Ioan Slavici în "Moara cu noroc". Fericirea nu înseamnă să-ţi faci tu toate plăcerile şi dezmăţurile. Nu poţi mânca cu două linguri!

Fericirea nu înseamnă să nu poţi dormi noaptea de frica averii... de insuportabilitatea plăcerii... Fericirea înseamnă liniştea din interiorul tău. Aceasta este ţinta! Cum spune Înţeleptul Solomon: „Casă peste casă vei zidi, averi peste averi, şi nimic nu vei dobândi!” Chiar atunci când crezi, că totul este bine, şi ai realizat tot, atunci vine moartea şi spunea asa: „Unde-i bogatul şi unde-i săracul?” Dintre două scăfârlii, care este cea parfumată şi care este cea care a trăit modest? Mireasma Duhului Sfânt este mult mai autentică şi mai venerabilă! Viaţă veşnică, odihnă veşnică, fericire veşnică, bucurie veşnică, lumină veşnică... În Vecii Vecilor! Şi v-am dat acest model, ca să înţelegeţi că aceşti sfinţi şi-au furat Raiul cu o zi de nevoinţă şi o noapte de suferinţă. N-au făcut mărturisiri de credinţă, dar nu s-au lepădat de Hristos, crezând cu tărie că Hristos este Izbăvitorul! Asta ne trebuie şi nouă - Tărie de Credinţă!

 

Faceţi soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați, pentru că în post este mai mare ispita și încercarea. Fiţi mai blajine, fiţi mai blânde, fiţi mai înțelegătoare, și chiar eliminați acea frază pur ortodoxă: “De Dumnezeu nu mă las, dar de tine mă las!” Dacă te lași de bărbat și crezi că ești cu Dumnezeu, și de Dumnezeu te-ai lăsat. Fiindcă tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune așa: "Ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă!"

Deci, tu nu poți să fii ortodoxă dând cu piciorul la bărbatul tău sau invers. Familia a postit în Rai împreună, și când a căzut, a căzut împreună! Apostolul Pavel ne-a dat o șansă: "Femeia credinciosă sfințește pe bărbatul păcatos și bărbatul credincios, sfințește femeia păcătoasă." Trebuie să fiți puțin înțelepte și îngăduitoare, atunci când bărbatul zice: "Nu-i mâncarea prea bună, ce tot mă ții pe cartofi?"

"Dar de ce puiu’, ce nu-ți place? Hai gustă, să vezi și dacă mai vrei ceva, eu îți mai fac!" Dacă îl iei cu bunătate, îl aduci și pe el la împărtășit.

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 5903 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Stați, cicăliți, Post, urlați, Mâncare, cu, țipați!, De, faceţi, ei, gura, soților, nu-i, pe, nu | Evaluare: 5.0/1

Alte articole

Dacă nu avem smerenie, nu putem să Îl iubim pe HRISTOS

SEMNELE LUI DUMNEZEU - de Eliana Popa

VIAȚA SOȚILOR - Părintele Paisie Aghioritul

Părintele Ioan Istrati - SĂ NE ÎNTOARCEM LA HRISTOS!

Bunica-închide-uşa

Total comentarii : 0
avatar