9:03 PM
Lăsaţi păcatele şi să vă întoarceți la Dumnezeu, ca să nu vină peste voi boală sau întristare

Cuvinte de folos de la Părintele Arsenie Boca:

*Lăsaţi păcatele şi să vă întoarceți la Dumnezeu, ca să nu vină peste voi boală sau întristare. Unde nu e păcat, toate le învingeți, unde e păcat, toate merg greu. Când faceți ceva, să faceţi cu dragoste, că dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu, pentru El faci ce faci!
 

*Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoaşterea, ca o condiţie esenţială a realităţii lumii de dincolo; al doilea - Iubirea - necesară sfinţirii şi curăţirii omului şi al treilea - Voinţa necesară Desăvârşirii omului.

*Când cineva, cu faptele sale păcătoase, cade din dragostea Tatălui său, dă de dreptatea Lui, care, ca pe un rob îl va readuce la cale cu sila. Îi dă şi timp, doar va simţi să vină de bună voie; dacă însă nu bagă în seamă, îi ia şi timpul şi cade fără de veste urmărit de dreptate.

*Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor.

*Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască.

*Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când fratele vis şi sora moarte ne dau târcoale şi ne despică făptura în două.

*Copiii sunt roadele dragostei; evitarea nu e dragoste, ci crimă. Căutarea plăcerii numai cu evitarea rostului firesc al instinctului, e viciu şi păcat.

*Părintele Lucian, preotul care slujește de mai bine de 18 ani în biseria de la Drăgănescu, biserica pictată de părintele Arsenie Boca, a acordat un interviu postului de televiziune Antena 3, interviu în care a făcut o dezvăluire tulburătoare:

Părintele a dezvăluit că, printre mesajele unice transmise de Sfântul Ardealului, prin intermediul imaginilor pictate, se află și premoniția propriei sale morți. Astfel, în altarul bisericii de la Drăgănescu, Arsenie Boca a pictat imagini din viața Sfântului Ștefan cel Nou, al cărui praznic este pe 28 noiembrie, exact ziua morții Sfântului Ardealului:

”Foarte impresionat este faptul că părintele Arsenie Boca a pictat în altar viața Sfântului Ștefan cel Nou, un Sfânt la care părintele a ținut foarte mult, numai acestui Sfânt i-a pictat viața. Acest Sfânt este prăznuit pe 28 noimebrie, data când și părintele Arsenie Boca a plecat spre ceruri și chiar a scris acest lucru în altar”, a declarat părintele Lucian, pentru Antena 3.

Arsenie Boca a început să picteze biserica din Drăgănescu în anul 1968 și a lucrat timp de nu mai puțin 15 ani pentru a-și termina capodopera. La nici un an de la finalizarea picturii bisericii de la Drăgănescu, părintele Arsenie Boca va trece la Domnul la Mănastirea Sinaia, locul unde obișnuia să se retragă tot mai des.

Vizualizări: 4134 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: păcatele, Dumnezeu, , boală, nu, întoarceți, întristare, şi, la, voi, , Lăsaţi, sau, vină, Peste, ca | Evaluare: 3.5/2

Alte articole

Să ne îndreptăm atenția, cu iubire, la legea Lui Dumnezeu!

Cuvinte de folos de la Monahul Iosif Vatopedinul din Muntele Athos

Să spui mereu adevărul! Să faci totul cu calm. Să te rogi pentru a deveni mai bun

Nimic din lumea aceasta nu ne însoțește dincolo de mormânt...

Noi am uitat să ne mai bucurăm

Total comentarii : 0
avatar