10:32 PM
Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce!

Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce!

În Sfânta Scriptură se pune mare preţ pe rugăciunea unora pentru alţii. Dacă n-ar avea niciun folos rugăciunea unora pentru alţii, atunci nici marele Apostol Pavel n-ar fi trebuit să îndemne la rugăciune pe ucenicul său Timotei spre un lucru ca acesta, scriindu-i: „Deci rogu-te, mai întâi de toate, să faci cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii (I Timotei 2, 1)

Primul lucru: Dimineaţa când te scoli, trebuie să te speli pe ochi.
Al doilea: Faci trei închinăciuni, zicând: “Prea Sfântă Treime, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!”, “Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-mă!”
Al treilea lucru: Rugăciune cât timp poţi: 1 minut, 1 oră.
Al patrulea lucru: Masa, după mâncare rugăciunea de mulţumire.
Al cincilea: La serviciu sau la școală sau alte probleme, de la orele 7-15, şi în timpul lucrului, rugăciunea scurtă: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” cât de des. Cine trece pe lângă Biserică se închină, iar de ai timp mergi şi faci o rugăciune, aprinzi o lumânare, când vii de la serviciu, la fel.

La orele 16 masa cu rugăciune înainte şi după mâncare, odihnă un ceas sau alt lucru de nu eşti obosit. Pe la orele 22 înainte de culcare, rugăciune: Acatiste, Paraclise şi culcarea.

Duminica dimineaţa la orele 7 rugăciune, la orele 10 la Biserică la Sfânta Liturghie, apoi după ce iei anafora, vii acasă, mănânci, te odihnesti puţin, citeşti cărţi religioase, la orele 17 la Vecernie la Biserică la catehizaţie, unde se fac şi cântări, iar la orele 20 acasă masa, rugăciune, culcare.

Arhimandrit Cleopa Ilie

Vizualizări: 955 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: , Mânca-v-ar, raiul, mănânce!, | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Tata, toți copiii au mânuțe, dar eu n-am mânuțe!

Caută să placi Lui Dumnezeu, pentru că oamenii oricum te vor judeca mereu

FRAȚII NU SE ÎNLOCUIESC

CE TREBUIE SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNE?

Părintele Ioan Danci - Doamne, varsă pacea pe pământ!

Total comentarii : 0
avatar