11:01 AM
Măsura fundamentală a tuturor lucrurilor bune este Hristos

Omul, cu cât este mai sensibil, cu atât este mai uşor de rănit şi mai greu de distrus. De ce mai greu de distrus? Pentru că are întotdeauna o gândire flexibilă, o mare putere de acceptare a realității ce îl înconjoară. Astfel de oameni, avându-şi nădejdea şi temeiul în Hristos, îşi revin foarte repede după şocuri, nu trag concluzii pripite şi ştiu sau bănuiesc mai întotdeauna ceea ce au de făcut mai departe. Conștiința le dictează foarte clar. Alții, neavând un temei în Hristos, sunt pradă crizelor de nervi, de personalitate și, deseori, depresiilor. Astfel, își pierd frumuseţea caracterului în sine. Dar sunt și au nevoie de multă afecțiune.
 

Când ai o sensibilitate duhovnicească deosebită, atunci trăirile curg una după alta, minunile sunt ceva la ordinea zilei, devii o femeie cu voință de bărbat, un bărbat cu suflet de femeie și nu te mai saturi să mulțumești zilnic Lui Hristos pentru tot ce ți se întâmplă. Durerea aproapelui este durerea ta, biruinţa lui e biruinţa ta. Te faci tuturor toate. Sensibilitatea duhovnicească este una din îngustele cărări care duc la sfinţenie. Din contră, oamenii insensibili sunt oamenii casanți. Se supără uşor, le trece greu, înțeleg lucrurile anapoda, se smintesc repede… judecă toată lumea după felul lor ideal de a fi. Și, totuşi, iubirea Lui Hristos îi cuprinde și pe ei. Au încercări mari în viață, încercări care au rolul de a-i sensibiliza duhovnicește. Dacă eşti un om sensibil, bucură-te și ia-o ca pe o calitate, nu ca pe un defect. Un om sensibil, pe cât i se pare lui sau altora că este slab, pe atât e de puternic. Dacă eşti un om insensibil, nu te intrista, ci descoperă bucuria de a te ruga Lui Hristos și Sfinților Lui. Prin rugăciune, devii smerit. Prin smerenie, capeți sensibilitate duhovnicească. Dar nu uita… puterea e numai în Hristos, nu în tine. Oamenilor insensibili, pe cât li se pare lor și altora în afară că sunt puternici, pe atât dinlăuntrul lor dovedesc sau ascund slăbiciuni foarte mari. În toate există câte o măsură. Iar măsura fundamentală a tuturor lucrurilor bune este Hristos.

Vizualizări: 967 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Hristos, fundamentală, măsura, lucrurilor, bune, este, tuturor | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Rugăciunea este convorbirea tainică dintre om și Dumnezeu

Cât de infinit ne iubește Dumnezeu și nu ne lasă să ne prăbușim în iad...

Acolo unde este nelinişte şi deznădejde, acolo îşi face cuib diavolul

Prof. universitar dr. Dumitru Constantin Dulcan - Despre Iisus

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Total comentarii : 0
avatar