11:10 PM
Părintele Vlad Pimen - Femeia are un rol principal în casă

Sunt bărbați care stau acasă, au grijă de copii, iar soția e plecată în străinătate ca să lucreze. Soția vine acasă la Paște, la Crăciun... în rest, trimite bani. Deci, s-au schimbat rolurile. Și-atunci, familia aia nu are cum să meargă bine. Capul familiei nu înseamnă să bați cu pumnul în masă; înseamnă că-ți asumi responsabilitățile familiei. Te lupți pentru familie - asta înseamnă capul familiei. Rolul soției era în primul rând rolul de mamă.
Când vedem o femeie, oricât de dură ar fi, în momentul în care devine mamă, se schimbă total, deci, i se deschide partea maternă. Deodată are dragoste, vezi în ochii ei că are grijă de copilul ei; poate să fie cea mai dură femeie. Ne uităm chiar la animale, la un tigru, la un leu, cât sunt de fioroși, la o leoaică, la o tigroaică, în momentul în care au pui, cât de grijulii sunt! Sunt în stare să moară ca să-i apere. Deci, este ceva lăsat de Dumnezeu, care bărbatul nu are. Are până la un punct, dar femeia, care ea îl poartă în pântece, se transformă, devine ceva, deci ăsta e rolul femeii, căldura familiei. Femeia are un rol principal în casă.

Fragment din "Părintele Vlad Pimen din Muntele Athos - Secretul păcii în familie" 

Vizualizări: 11439 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: VlaD, Principal, Rol, Părintele, Pimen - Femeia, Un, în, casă, are | Evaluare: 2.3/6

Alte articole

CE TREBUIE SĂ CEREM ÎN RUGĂCIUNE?

Rugăciunea Lui Iisus

Mitropolitul Antonie de Suroj - Iertarea este o mare tăcere

Nimic din lumea aceasta nu ne însoțește dincolo de mormânt...

Părintele Cleopa - CELE CINCI FELURI DE ÎMPĂRTĂȘANIE

Total comentarii : 0
avatar