10:09 PM
Nu există păcat mic și păcat mare!

Nu te mândri! Mândria vine, dar nu înseamnă că trebuie să stăm în cloacă, să stăm în adânc, aşa, îngropaţi în patimi, pentru că dacă mă ridic, vine mândria. Mă ridic şi poate că nu vine, şi, dacă vine, o alung: „Iartă-mă, Doamne!” Îţi mai arde şi de mândrie după ce ai scăpat, cum ar fi, de la înec? Numai atât spui: „Doamne, îţi mulţumesc că am scăpat!” Nu spui: „Doamne, am scăpat cu puterea mea!” Dar ce, îţi mai arde de mândrie?

Nu prea vine mândria, dar, dacă vine, o alungi, lupta începe mai departe. Nu trebuie să oprim faptele bune, că vine mândria. Căci, dacă te mândreşti, pierzi tot!

Părintele Arsenie Papacioc

Extras din ”Ne vorbește Părintele Arsenie”, Vol. 3, Ed. Mănăstirea Sihăstria, 2010

Dragii mei, fiinta omeneasca este cu totul superioara intregii creatii. Umanitatea e superioara ingerilor. Dumnezeu a creat ingerii cu o mare misiune. Ei pot mult, pentru ca sunt curati. Dumnezeu ne-a creat Singur, numai pentru El. Nu pentru altceva, cu nici un chip! Ne-a creat ca sa fim impreuna cu El in vecii vecilor, iar pentru asa ceva ne-a creat liberi, dar ne-a asortat, ne-a dat inger pazitor, pe care l-ati uitat! Dar n-ati simtit pe dracul pe spinare ca sa vedeti cat de important e ingerul pazitor impotriva lui. Se spune ca este cu neputinta sa nu mori daca vezi un inger in adevarata lui lumina. Ingerul asta are o misiune grozav de importanta. Toate gandurile si cuvintele tale spre Dumnezeire sunt duse de inger la Dumnezeu.

Nu exista pacat mic!

La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva Lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?

(Părintele Arsenie Papacioc)

Vizualizări: 717 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: nu, și, mic, păcat, Mare!, există | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Cele mai primejdioase ispite cu care ne dă război vrăjmașul în vremea morții

ULTIMELE ZILE ALE PĂRINTELUI SOFRONIE SAHAROV

Mișa - ursul Sfântului Serafim de Sarov

Măi, și cu lupii aștia mă înțeleg, numai cu voi nu mă pot înțelege!

Părintele Hrisostom Filipescu - Zâmbetul ne ajută să înviem, să vedem și partea plină a paharului...

Total comentarii : 0
avatar