10:00 PM
Nu o folosi, nu o exploata, mai pune-o și în valoare, mai scoate-o și în față...

Eu am învățat câțiva băieți - nu știu dacă un călugăr trebuie să dea sfaturi despre cununie, dar îi spun la un băiat odată: Mă, de ce nu ai minte? Mă băiatule, ea se îmbolnăvește și te iubește numai dacă o bagi în seamă... ce ți-e, mă, când treci pe lângă un chioșc să-i iei o ciocolățică de-un leu, și-i spui: "Puiu, ți-am adus să fii dulce..." 
Sau, mă, când treci pe lângă ăștia care vând flori; cât sunt 2 lei, mă? Ia-i, mă, o floricică: "Uite, ți-am adus ca să-ți arăt: uite, ca ea ești de frumoasă!" 
Și-i zic: O topești toată! 
Și după ce-au făcut lucrul ăsta, îmi zice: "Părinte, s-a schimbat relația la 180 grade..."
Păi dacă trântești, izbești, jignești, stai la televizor, stai pe calculator, ieși, pleci, te duci la bere... normal că "proasta casei" se enervează, pentru că ea nu-i femeia de serviciu, ea e o parte din tine; nu e numai "badanta"... dă-i 1000€ pe lună și-și ia singură ce-i trebuie, dar nu o folosi, nu o exploata, mai pune-o și în valoare, mai și scoate-o în față, mai și prezint-o. 
Ție ți-e rușine să te duci cu ea să o vadă prietenii, ți-e rușine să ieși la o terasă, ți-e rușine să ieși la un suc, ți-e rușine să ieși la o iarbă verde... dar de ce ți-e rușine? Pentru că ea a ta; îmbrac-o frumos, ai grijă de ea - că încă mai ai de mâncat pâine, nu s-a terminat viața...
Ei, noi schimbăm... ați văzut toți babalâcii ăștia - n-am treabă eu - ei își iau la 60 de ani fete de 20 de ani. Știți ce sunt alea? Asistente medicale care veghează moartea pacientului. Și bineînțeles, distribuirea averii.
Să știți că am acest defect de a vorbi, iar ideile-mi vin pentru că, spovedind mereu, am întâlnit mii de cazuri...

(Părintele Calistrat Chifan)  

Vizualizări: 25926 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: față..., și, exploata, folosi, în, scoate-o, pune-o, Valoare, nu, mai | Evaluare: 2.6/8

Alte articole

Aşa cum ne purtăm cu aproapele, tot aşa se va purta Dumnezeu cu noi

Rugați-vă mereu! Rugați-vă din inimă! Rugați-vă cât mai mult Lui Dumnezeu!

Dragii mei, vă rog, gândiți-vă la sensul vieții, începeți să trăiți ca și ortodocși adevărați, fără fariseism!

Pr. lector universitar loan Istrati - TRANSFORMAREA IUBIRII ÎN IAD

Să nu vorbești fără să gândești; și să nu dai drumul la cuvinte până nu le măsori!

Total comentarii : 0
avatar