10:00 PM
Nu o folosi, nu o exploata, mai pune-o și în valoare, mai scoate-o și în față...

Eu am învățat câțiva băieți - nu știu dacă un călugăr trebuie să dea sfaturi despre cununie, dar îi spun la un băiat odată: Mă, de ce nu ai minte? Mă băiatule, ea se îmbolnăvește și te iubește numai dacă o bagi în seamă... ce ți-e, mă, când treci pe lângă un chioșc să-i iei o ciocolățică de-un leu, și-i spui: "Puiu, ți-am adus să fii dulce..." 
Sau, mă, când treci pe lângă ăștia care vând flori; cât sunt 2 lei, mă? Ia-i, mă, o floricică: "Uite, ți-am adus ca să-ți arăt: uite, ca ea ești de frumoasă!" 
Și-i zic: O topești toată! 
Și după ce-au făcut lucrul ăsta, îmi zice: "Părinte, s-a schimbat relația la 180 grade..."
Păi dacă trântești, izbești, jignești, stai la televizor, stai pe calculator, ieși, pleci, te duci la bere... normal că "proasta casei" se enervează, pentru că ea nu-i femeia de serviciu, ea e o parte din tine; nu e numai "badanta"... dă-i 1000€ pe lună și-și ia singură ce-i trebuie, dar nu o folosi, nu o exploata, mai pune-o și în valoare, mai și scoate-o în față, mai și prezint-o. 
Ție ți-e rușine să te duci cu ea să o vadă prietenii, ți-e rușine să ieși la o terasă, ți-e rușine să ieși la un suc, ți-e rușine să ieși la o iarbă verde... dar de ce ți-e rușine? Pentru că ea a ta; îmbrac-o frumos, ai grijă de ea - că încă mai ai de mâncat pâine, nu s-a terminat viața...
Ei, noi schimbăm... ați văzut toți babalâcii ăștia - n-am treabă eu - ei își iau la 60 de ani fete de 20 de ani. Știți ce sunt alea? Asistente medicale care veghează moartea pacientului. Și bineînțeles, distribuirea averii.
Să știți că am acest defect de a vorbi, iar ideile-mi vin pentru că, spovedind mereu, am întâlnit mii de cazuri...

(Părintele Calistrat Chifan)  

Vizualizări: 37812 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: față..., și, exploata, folosi, în, scoate-o, pune-o, Valoare, nu, mai | Evaluare: 2.9/13

Alte articole

Părintele Cleopa - Tata-i la cârmă! Nu vă tulburați și nu vă temeți, că nu va fi cum vor ei...

Părintele Cleopa Ilie - De câte feluri este suferința în lume?

Starețul Tadei - Cum ne sunt gândurile, așa ne este și viața

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Doamne, cât era de frumos! În copilăria noastră, biserica era plină...

Total comentarii : 0
avatar