10:00 PM
O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

Acum are mai multă credibilitate în faţa omului de rând cel care ştie să ofere mai bine pâine şi circ...
O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte.
ACASĂ a fost pentru mine totdeauna Locul în care am văzut că oamenii au dragoste de Dumnezeu, respectă tradiţia şi valorile neamului. 
Dacă nu respecţi valorile neamului, care sunt identitatea ta în lume, ce să respecţi? Dacă nu respecţi tradiţia, care e legătura ta cu trecutul, e rădăcina ta puternică, cum să mai ai pretenţia să rezişti în faţa prezentului şi viitorului? 
Dacă nu respecţi pe Dumnezeu, cum să te mai consideri un om cu destin?
Istoria este satanizată. Adică planul diavolului a mers foarte departe, a încercat şi încearcă să-l facă pe om să-şi distrugă propria istorie, adică să-şi taie singur craca de sub picioare. 
În momentul când te raportezi la istoria patriei tale, ai cu ce să te identifici. Dar în momentul în care declari că te identifici cu istoria lumii, adică cu cea a câtorva sute de popoare, înseamnă că nu mai aparţii nici unei patrii. 
E ca şi cum te-ar lua cineva şi te-ar scoate din casa ta şi te-ar arunca în stradă, aşa e ieşirea din istoria patriei tale ca să te "globalizezi" cu istoria lumii...
Păi ce era o grevă altădată? Înspăimânta tot poporul prin seriozitatea şi hotărârea protestatarilor. Acum sunt atâtea diversiuni că nu mai ştii pentru cine şi ce protestezi de fapt; acum nu mai ai încredere nici în fratele de lângă tine.

(Părintele arhimandrit Justin Pârvu)
 

Vizualizări: 2669 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Parlament, Guvern, în, țară, fiecărui, individ, parte, nici, din, nu, înflorește, conștiința, și, străduința | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Nu o folosi, nu o exploata, mai pune-o și în valoare, mai scoate-o și în față...

RUGĂCIUNE LA ÎNCEPUTUL POSTULUI

Nu mai vorbiţi unul despre altul de rău! Vorbiţi numai de bine!

Credință de vânzare

RUGĂCIUNEA CELOR TREI BUCURII

Total comentarii : 0
avatar