10:35 PM
Până nu sădești tu un pom în grădina ta, nu poți sta la umbră

Părinții noștri trăiau foarte simplu, modest și sănătos:
- Mulgeau vaca dimineață și laptele îl mâncau în ziua respectivă, mai culegeai câteva ouă din cuibare la prânz și mai puneai o bucată de carne, pe care o aveai undeva la rece într-un beci la rece, pregătită de iarna sau de toamna, puneai stomacul la cale, apoi la munca câmpului până seara.
- Nu aveai nevoie de fitness, pentru că prășeai o zi întreagă cu sapa pe ogor, iar când veneai, aveai toți mușchii antrenați și toate transpirațiile și toxinele ieșite din corp, după o zi de muncă și de stat în soare și nu aveai nici lipsă de vitamine, de ioni și de enzime.
- Ajuns acasă, începeai munca din nou la animale și prin curte de seara, iar a doua zi o luai iar din loc, la cosit, la prășit, la secerat și în felul acesta, în hambar erau de toate, mâncare sănătoasă, mămăligă sănătoasă, făcută din mălai muncit de tine.
- Aceasta înseamnă mâncare ecologică care îți dă prelungirea vieții, însă prelungirea vieții nu o dă numai mâncarea, o dă dinamismul vieții, mișcarea multă și activitatea intensă.
- Până nu sădești tu un pom în grădina ta, nu poți sta la umbră.
- Nu poți din birou să mănânci naturist, să trăiești doar sănătos, sedentarismul ucide. 
- Din magazin iei totul ambalat, iar acelea sunt industrializate, este mâncare în așteptare pentru cel ce o va consuma, nu este mâncarea pe care o mâncau părinții noștri, făcută proaspată în pripă din gradină și din cămară, de drept, la țară nu mâncai mâncare stată mai mult de o zi.
- Toată lumea dorește să facă informatică, dar noi nu putem mânca tehnologie, noi nu putem să ne rupem de realitatea lucrurilor și contextul natural al Logosului divin, pentru care am fost creați.
- Noi mai avem nevoie de un aliment natural, de un fruct proaspăt, de o legumă din ogor, căci noul curent este să alergăm după hrană bio, dar cine s-o producă?
- Ne înșelăm unii pe alții pentru că nu ne verifică nimeni, vindem alimente create în sistem industrial, ca fiind naturale și biologice.
- Noi, pământenii, chiar avem nevoie de ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat în mod natural, datorită tuturor nocivităților tehnologice, societatea gusta avalanșa de bolile mentale incurabile: alzheimerul, demența cronică, senilitatea aceea care se instalează la unii oameni brusc și nu se cunosc căile de tratament.
- Toate accidentele cerebrale sunt din cauza acestor factori nocivi, ultratehnologia, ultraindustrializarea societății, stresul zilei, încărcătură psihică, viața dezordonată, omul presat de mii de probleme.

 

Vizualizări: 1076 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: sta, ta, la, nu, tu, GRĂDINA, poți, sădești, Un, Până, Pom, în, umbră | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Călugărul și tâlharul

Haideţi, copii ai Lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem la Hristos!

Problema nu e să-i schimbi pe alţii, ci să te schimbi pe tine

OMUL ULTIMULUI VEAC - de Eliana Popa

Îți iubeşti copilul? Aruncă țigara!

Total comentarii : 0
avatar