8:41 PM
Prietenul tău va fi lângă tine atunci când ești la înălțime, cât și atunci când ești căzut sau doborât la pământ

De judecat și înjurat sunt mulți, dar foarte puțini sunt aceia care, uneori, mă întreabă: "Cum ești, părinte? Mai poți? Cum te descurci? Te ajut cu ceva?" 
 

O Biserică, întotdeauna, se zidește pentru credincioși. La mănăstire, cu atât mai mult, o Biserică se zidește pentru credincioși. Monahii zidesc, dar ei, de cele mai multe ori pleacă mai departe sau se retrag în  peșteri, lăsând totul lumii, credincioșilor. Fără avere, fără casă, fără mamă, fără tată, fără frați, fără surori, monahii merg mai departe în singurătatea lor, doar cu Dumnezeu, cu Maica Domnului și cu sfinții alături. Acolo, în chilia lor, ridică rugăciune către Dumnezeu pentru întreaga omenire. Și totuși, în parcursul zidirii unei Biserici, atât monahii cât și preoții sunt blamați, judecați, amenințați, batjocoriți pentru ceea ce fac, mai rău ca atunci când își zidesc propria casă. Eu personal sunt zilnic înjurat în mediul online pentru zidirea unei bisericuțe, pentru ridicarea unui schit, iar răspunsul îl dau mereu prin rugăciune și iertare. Încerc din răsputeri acest lucru! Așa am fost învățat de bunica Nastasia. Ea spunea mereu: "Dragul tânii, să fii diferit, iar ca să fii diferit în ziua de astăzi trebuie să fii bun! Eu știu clar un lucru. Tot ceea ce fac este spre slava Lui Dumnezeu, sfârșesc ca ceilalți monahi, cu o rasă de monah pe mine, un epitrafir la gât, cusut într-o mantie lungă și o cărămidă sub cap. Ce rămâne în urma mea nu am eu vreun merit pentru ele, meritul este al fiecăruia dintre dumneavoastră care ați ctitorit, ați dăruit pentru acest schit. Eu poate voi pleca din această lume la fel de judecat sau blamat de cei care nu m-au plăcut. Iar voi veți rămâne mereu, sute și mii de ani ca pomenire în pomelnicul schitului și în hrisoavele lui ca ctitori. În viață contează foarte mult să știi în ce investești, pentru că moartea este singura care îți arată cu adevărat dacă investiția a fost bună sau rea. Cine crede în veșnicie, în viața de dincolo, atunci acolo investește. Cine crede că totul se sfârșește în lumea aceasta, atunci este clar că aici investește. Contează ca inima noastră să fie în slujba Lui Dumnezeu. 

Cine te iubește, te iartă! Cine te iartă, te înțelege! Cine te înțelege, te sprijină! Cine te sprijină, îi pasă de tine! Iar cui îi pasă te tine, este cu adevărat prietenul tău, va fi lângă tine atunci când ești la înălțime, cât și atunci când ești căzut sau doborât la pământ. 

(Părintele Ioan Danci)

Vizualizări: 3247 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: și, Pământ, ești, cât, la, prietenul, atunci, sau, fi, înălțime, tine, doborât, tău, lângă, VA, căzut, Când | Evaluare: 4.5/2

Alte articole

Hristos nu se uită la fața noastră. El vede inima tuturor, gândurile

TATĂ, NE VORBEȘTE SATUL!

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

Nu-ți lăsa crucea ca pe un necaz de care nu poți scăpa, ci sus, pe umeri!

Să spui mereu adevărul! Să faci totul cu calm. Să te rogi pentru a deveni mai bun

Total comentarii : 0
avatar