10:06 PM
Părinte, am un stres…

Noi vorbim tot timpul de stres, toată lumea iar e cultă... și s-au învățat:

– Părinte, am un stres…

– Dar de unde ți l-ai cumpărat?

Stresul ti-l faci singur, ca sa nu fii stresat, trebuie sa ai pe „Doamne Iisuse” in minte, un pic de agheasma bauta dimineata, sa fii impartasit o data la o luna, si sa faci un pic de rugaciune permanent si stresul pleaca.
Dar in momentul in care raspunzi la rau cu rau, la ambitie cu ambitie... nu faci nimic... Astea nu fac altceva decat sa distruga omul.
Stiti pe romaneste ce inseamna sa fii stresat? Va dau un exemplu practic:
Ati vazut vulcanii aia care dorm si scot un pic de fum prin nori… si mai bolborosesc? Si deodata se ridica un nor de fum si lava si astupa cateva sate, comune sau orase?

Asa este si omul stresat!
In el zace buboiul rautatii, urii, razbunarii, razboiul mandriei si al incapatanarii, ele nu sunt manifestate, dar el fierbe ca un vulcan.
Dar asta nu e treaba Lui Dumnezeu, nu e vina Lui!
Pentru ca acolo in inima aia nu mai sta Hristos!

Tu te-ai imbolnavit de inima si iei 20 de pastile pe zi, dar nu e vina Lui Dumnezeu!

Nu asa era scris la El in Cartea Vietii, dar tu ai venit ca un  talhar si ai completat condica cu alte diagnostice!
Care sunt diagnosticele date crestinului de Dumnezeu: Blandetea! Smerit! Dragostea! Credinta, Nadejde si Putere! Dar la crestinul ortodox ce scrie: Orgoliu, Cariera, Impresii, Ura, Razbunare… Si asa noi suntem lipsiti de harul Lui!

„Invatati de la Mine, caci sunt bland si smerit cu inima „(Mt. XI,29);” fiti blanzi ca porumbeii” iubiti-va cu caldura unii pe altii, din toata inima. (1 Petru 1:22)
„Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti.”„Precum v-am iubit Eu pe voi, asa sa va iubiti si voi unul pe altul”Aveti credinta in Dumnezeu. … zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea. ..””Cenusa cu paine am mancat si bautura mea cu plangere am amestecat”
„Nu voi intra in locasul casei mele, nu ma voi sui pe patul meu de odihna, Nu voi da somn ochilor mei si genelor mele dormitare si odihna tamplelor mele, Pana ce nu voi afla loc Domnului, locas Dumnezeului lui Iacob.” (Psalmi 131:3-5)
Dumnezeu, ne-a si spus, „sa nu apuna soarele in mania voastra”.. si noi ortodocsii.. ne trebuie cateva luni ca sa dam „buna ziua” la cineva ca ne-a suparat odata! Si vrand, nevrand... noi tragem de-a stanga...

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 861 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: am, Părinte, stres…, Un | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Doamne, învaţă-mă să mă rog!

Cum procedăm atunci când suntem clevetiți sau nedreptățiți pe nedrept

MĂRTURII - de Eliana Popa

Ai căzut? Ridică-te!

AȘA ERA ODATĂ... - de Liliana Olariu

Total comentarii : 0
avatar