9:21 PM
Părintele Ioan Danci - Doamne, varsă pacea pe pământ!

Cum sunteți, dragilor? Cum vă este inima și sufletul? Mintea o mai aveți ancorată în Dumnezeu!? Haideți să trimitem rachete pline de rugăciune și umilință către Dumnezeu! Haideți să spargem din noi buboiul păcatului și să-l eliminăm afară, să tragem unii în alții cu iubire și iertare, cu dragoste și răbdare! Vă îmbrățișez cu mare drag din mijlocul Munților Carpați! Vă am în rugăciune și în gândurile mele către Dumnezeu!

Aș vrea să pot schimba ceva... Aș vrea să iau durerea și frica asupra mea din inima copiilor și mamelor care fug din calea războiului; dar cum aș putea face asta? Nu pot nici să merg să-i ajut fizic. Sunt zile bune, dar sunt și zile când de abia mă mișc prin casă. Oricum aș fi, dau slavă Lui Dumnezeu din toată inima, pentru că dacă ne uităm mai bine în jur, este mult mai greu pentru unii!

Dacă te uiți  în vămile care vin dinspre Ucraina, la mobilizarea oamenilor din țările care îi primesc pe frații ucrainieni, în special românii, îți dai seama că încă este multă iubire fața de aproapele în România, că nimic nu e pierdut, că există ocean de compasiune și milă în inimile oamenilor. Dumnezeu să vă dăruiască ce este mai bun pe pământ și Raiul pe cealaltă lume! Încă o dată, de milioanele de ori, spun: sunt mândru că sunt român! Nu am putut să ajung la vamă din motive de sănătate, dar am trimis câte ceva și am trimis mai mulți prieteni. În schimb am făcut slujba, priveghere, liturghie, parastas, atât pentru cei vii, cât și pentru cei plecați la Domnul în aceste zile. Doamne, varsă pacea pe pământ!

Dacă Îl avem pe Hristos în inima noastră trecem ușor peste orice necaz ar veni peste noi. Nu nu Îl avem pe Dumnezeu lângă noi, dacă nu vom fi obișnuiți cu postul și cu greutatea, atunci greu vom trece peste greutățile care sunt și vin peste lume! Acum din nou este șansa fiecăruia să meargă la Biserică, să ceară de la Dumnezeu pace în lume, dar cel mai mult să-și curețe sufletul. Rugăm pe Dumnezeu să fie pace în lume, dar omul a deraiat mult de la normalitate, depărtându-se de Dumnezeu sau făcându-și "un Dumnezeu propriu", așa cum le convine! Dumnezeu este iubire, dar și dreptate. Dumnezeu este dragoste, dar și adevăr! A oferit omului libertatea deplină, dar ia dat și niște porunci, ca ancorându-se omul în ele să nu se piardă. Însă omul nu mai ia în seamă aceste porunci, își folosește libertatea spre pierzare. Atunci Dumnezeu îngăduie greutăți peste lume, poate omul își va veni în fire... Curaj și nădejde tuturor!

Și totuși, dragilor, fiți liniștiți și aveți speranță și nădejde! Dumnezeu nu dă nimănui mai mult decât poate duce! Contează să învățăm din greșelile altora, să nu ajungem să învățăm din propriile noastre greșeli. Aveți iubire și iertare, având acestea, niciodată nu veți cădea în disperare! Nu vă culcați fără să vă rugați și fără să vă închinați, și fără să iertați!

Vizualizări: 1984 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Părintele, pământ!, pacea, Danci - Doamne, pe, varsă, Ioan | Evaluare: 3.0/1

Alte articole

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc - Ce este postul?

Să încetezi să mai lucrezi duminica şi toate se vor schimba!

RUGĂCIUNEA CELOR TREI BUCURII

Icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos

Cea mai grea luptă în viaţa aceasta nu este alta decât biruirea de sine

Total comentarii : 0
avatar