9:19 PM
Părintele Arsenie Boca - Lepădați-vă de carne, grăsimi și înfrânarea de la saturare!

De-a lungul timpului, Părintele Arsenie Boca, considerat sfântul Ardealului a oferit numeroase sfaturi utile credincioșilor, care au fost păstrate cu sfințenie. Iată și ce ne-a învățat acesta despre Postul Crăciunului.

De ce trebuie să ținem cu sfințenie postul Crăciunului, ne-a învățat cu multă blândețe părintele Arsenie, care a mărturisit că “Postul este o luptă aspră cu însuși trupul tău. Dacă birui, bine îți va fi, iar daca nu, să știi că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curățească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post, trupul se face unealta duhului rău. La sfârșitul veacului (și pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”.
“Lepădați-vă de carne, grăsimi și înfrânarea de la saturare!”

De asemenea, sfântul părinte credea că “prin post, închisoarea de pe noi se face mai străvezie și întru material curat va veni Duhul Lui Dumnezeu și va avea pe ce să sadă și El va săvârși lucrarea. Iar lucrul pornirii e mântuirea omului. Înțelegeți dar, de ce cei trei – lumea, trupul si diavolul – sunt vrăjmașii mântuirii și vrăjmașii postului. Nu postul ne mântuiește, ci darul Lui Dumnezeu.

Nu osteneala ne mântuiește, ci mila Tatălui. Dar osteneală fă, că altfel nu vine Mila”. În ceea ce privește modul în care postim, Părintele Arsenie Boca ne învață să ne lepădăm de carne, grăsimi și să ne înfrânăm de la saturare, pentru că “una este foamea și alta este pofta: una-i trebuința și alta e patima, și patima trebuie ucisă”.

Vizualizări: 1380 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: De, grăsimi, Carne, la, și, arsenie, Boca - Lepădați-vă, înfrânarea, saturare!, Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Acolo unde este nelinişte şi deznădejde, acolo îşi face cuib diavolul

Tu cu ce rămâi după ce te duce la groapă?

Rugaţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul Lui Dumnezeu

Măi, să nu uităm că suntem ortodocși, să nu uităm că suntem botezați și că avem o datorie...

Iertarea aproapelui aduce îndată răsplată în inimă

Total comentarii : 0
avatar