7:32 PM
Părintele Arsenie Boca - Roagă-te și muncește! Începe și sfârșește-ți ziua cu Dumnezeu!

Când te scoli dimineața din somn, gândește-te că Dumnezeu îți dă ziua pe care n-ai fi putut să ți-o dai singur, și pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ți s-a dat și adu-o drept jertfă Lui Dumnezeu într-o rugaciune de mulțumire și de cerere bună.
Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru, cu atât îți vei sfinți ziua, cu atât mai puternic te vei îngrădi în fața ispitelor pe care le întâmpini în decursul zilei.
Tot așa, când mergi către somn, gândește-te că Dumnezeu îți dă odihnă de ostenelile tale. Consacră Lui Dumnezeu o curată și smerită rugaciune. Buna ei mireasmă îți va apropia pe îngerul tău spre paza ta.
Rugăciunea de dimineață pentru om este întocmai ca roua de dimineață pentru plante. Cine se roaga Lui Dumnezeu de dimineață , cu o cuvenită luare aminte, e mai fericit și mai liniștit tot restul zilei aceleia.
Mintea se ocupă toată ziua cu ceea ce o preocupă de dimineață, ca o piatră de moară care macină în restul zilei grâu sau neghină.
Să ne străduim să punem întotdeauna de dimineață grâu pentru ca vrăjmașul să nu toarne neghină. Să petrecem ziua ce începe în așa fel încât ea să ne poată duce către ziua veșnică, iar nu către noaptea veșnică.
Silește-te ca în mijlocul ocupațiilor să găsești măcar câteva minute pentru ca să te întorci cu gândul și cu rugăciunea plină de evlavie către Acela Care binecuvântează munca cinstită și dă izbândă lucrului bun.
Munca și rugăciunea este folosirea cea mai necesară și cea mai bună în timpul pe care Dumnezeu ni-l dă în fiecare zi.
„Roagă-te și lucrează!” Iată pravila de aur care îmbrățișează toată înțelepciunea vieții pământești.
Tu nu ești creat pentru pământ, ci pentru cer. După ostenelile și grijile vieții, ridică-te sus cu mintea și cu inima, revarsă-ți înaintea Lui Dumnezeu sufletul în rugaciuni și mulțumiri.
Roagă-te! Aceasta este datoria ta, slava ta, fericirea ta. De la muncă, treci la rugăciune, de la rugăciune la muncă! Roagă-te și muncește!
Începe și sfârșește-ți ziua cu Dumnezeu!
Când mergi către somn adu-ți aminte de moarte, al cărui chip și tindă este somnul. Adu-ți aminte de cele trecute și nădăjduiește în Domnul pentru cele viitoare. Folosește spre bine cele prezente.

Vizualizări: 1592 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: muncește! Începe, Boca - Roagă-te, și, cu, sfârșește-ți, ziua, arsenie, Dumnezeu!, Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Spovediți duhovnicului nu doar păcatele, ci și tot ce este trăire negativă

Dacă mor înaintea ta... nu te răzvrăti împotriva Lui Dumnezeu că m-a luat!

De ce mă rog când mă pun în genunchi prima dată?

Părintele Cleopa Ilie - O ISTORIOARĂ ADEVĂRATĂ

Doamne, cât era de frumos! În copilăria noastră, biserica era plină...

Total comentarii : 0
avatar