9:45 PM
Părintele Calistrat - Când împrumuţi un ban, du-l înapoi!

Astăzi nu mai contează omul, sufletul, fapta bună, mântuirea, persoana din jurul nostru, inima, bunătatea, omenia, toate se învârtit în jurul..."EU"-lui...nostru, indiferent de metodele sau mijloacele prin care lucrăm la crearea unei imagini publice sau a personalității, uitând desăvârșit de principiul moralității și verticalității valorice.

"Împodobit ești cu frumusețe mai mult decât fiii oamenilor; revărsatu-s-a har pe buzele Tale. Pentru aceasta Te-a binecuvântat pe Tine Dumnezeu, în veac."
(Psalmul 44, 3)

Să ţineţi minte de la mine: că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi, că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta. Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi. Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul. Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: "Ăla are atât!"; "Ăla are atât!" se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ, încât uită că trebuie să-i dea înapoi. Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că vă legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!

Părintele Calistrat Chifan

Vizualizări: 1404 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: ban, Părintele, Calistrat - Când, Un, du-l, împrumuţi, înapoi! | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Viața Sfântului Cuvios Părinte Paisie Aghioritul

Monahul Simeon din Muntele Athos răspunde la întrebările existenţiale ale omului

Părintele Ioan Istrati - Să punem inima în genunchi și vom birui!

Sfânta Împărtășanie pentru bolnavi prețuiește cât toate pomenile

RUGĂCIUNEA SOȚILOR (unul pentru altul)

Total comentarii : 0
avatar