11:20 AM
Părintele Calistrat - Dumnezeu vrea cu tine și tu cu El!

Vine câte o femeie și spune:

- Părinte, oare să-l iert pe bărbatul meu, că uite, m-a supărat... l-am prins că m-a înșelat...

- Ei, te-a înșelat? Nu te-a înșelat, dragă, a fost într-un schimb de experiență. Ține-l acasă, că altul mai bun nu găsești, mai rău, da! Iartă-l și ține-l din scurt și dă-i atribuții, nu-l lăsa de capul lui!

Sau vine bărbatul și spune:

- Părinte, vreau s-o las, că e rea... nu mai pot! Măi, alta mai bună nu găsești! Tu ai stricat-o și pe asta! Ea era bună când ai luat-o, că tu nu o luai dacă era rea.

Vedeți că suntem schimbători de la o zi la alta? Cum facem și în societate: îți iei azi o mașină și peste o lună o vinzi, că nu-ți mai place. Îți faci o casă, când o termini... "Nuuu, dar asta nu ne mai place, să facem una mai mică, de ce n-am făcut-o mai mică din prima?"

Deci, trebuia să muncești de 2 ori ca Păcală, duci vaca-n târg și-o legi de copac să o mănânce lupul.

Deci, noi, din cauză că nu avem discernere și măsura înțelepciunii, Dumnezeu ne-a luat harul cunoașterii, a priceperii și a științei, și ne-a lăsat să umblăm după nebunia minții noastre. Și-atunci oamenii au început să caute cai verzi pe pereți. Sfinții nu și-au pierdut vremea cu așa ceva! Sfinții au avut țintă fixă: Hristos în inima mea! Hristos în viața mea! Hristos în faptele mele!

Dumnezeu vrea cu tine și tu cu El!

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 3265 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: vrea, El!, cu, și, tine, Părintele, tu, Calistrat - Dumnezeu | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

Ce înseamnă literele IC XC NIKA

Nu mai poți posti? Nu vrei...

Nu ne putem mântui dacă nu ne iubim, dacă nu ne iertăm și dacă nu ne ajutăm unii pe alții

E mai bine să auzi despre tine vorbe rele, decât să vorbești de rău pe alții

Părintele Justin Pârvu - MĂRTURISIREA DREPTEI CREDINȚE

Total comentarii : 0
avatar