9:17 PM
Părintele Cleopa a avut parte de o vizită ciudată la bordei

"Eram într-o noapte la ora unu în bordei. Făcusem Miezonoptica și eram pe la sfârșitul Utreniei, când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul.

Eu am ieșit să văd ce se aude, dar când am deschis ușa la bordei am văzut afară o lumină mare și în lumină o mașină de alamă cu multe roți.

Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi și pe jumătate negri, care numai atât a zis apăsat: ”Ce cauți aici?” Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinții Părinți, că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu. Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Și când am văzut așa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în brațe și numai atât am zis: ”Doamne Iisuse, nu mă lăsa!”

Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la ușă! Și când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea Lui Hristos. Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu mașină și pe urmă a căzut și s-a făcut un zgomot mare de mi-au țiuit urechile până a doua zi la ora unu."

Tot un soi de “extratereştri”

Părintele Cleopa se nevoia mult în bordeiul său din pământ, rugându-se ziua si noaptea. Pentru aceea și diavolii îi făceau multe ispite și-l înspăimântau, fie treaz, fie prin somn și prin năluciri de tot felul, precum spunea mai târziu ucenicilor săi:

”Odată, pe la miezul noptii, citeam pravila, fiind la Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Deodată a început un duruit puternic. Măi, zic eu, este cutremur mare! Când am deschis oleacă ușa, am văzut o roată cât brazii de mare și niște arapi împrejurul ei, cu furci de foc. Și a zis unul: ”Acesta-i starețul Sihăstriei! Băgați-l în roată!” Și imediat m-am trezit pe roată deasupra. Roata se învârtea și ei stăteau gata cu furcile, ca să cad de pe roată în furcile lor.

Dar eu aveam la mine Acatistierul și am zis: ”Dați-vă la o parte, că am acte de la Maica Domnului!” Atunci n-am mai văzut nici roată, nici nimic. Și m-am trezit în bordei.”

Ioanichie Bălan – Viața Părintelui Cleopa, Ed. Doxologia

Vizualizări: 21071 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Ciudată, avut, parte, bordei, vizită, la, Cleopa, De, Părintele | Evaluare: 3.1/11

Alte articole

Porți cruciulița la gât? Dacă da, știi din câte te poate scăpa?

Părintele Ioan Istrati - Viața noastră se clădește pe unirea cu Dumnezeu și cu lucrarea iubirii în aproapele

Smerenia este ceea ce-l învață pe om să stea în banca lui și să primească ceea ce i se cuvine

Părintele Paisie Aghioritul - PROBLEMA CALENDARULUI

La sfârșit, vreau ca Dumnezeu să privească spre mine și, zâmbind, să spună: „Acesta-i copilul Meu!"

Total comentarii : 0
avatar