8:57 PM
Părintele Ioan Danci - Dumnezeu să vă dăruiască Raiul!

Încearcă să fii bucuros, omule; să zâmbești și să trăiești în dragoste și prietenie! Tristețea și dezamăgirea o găsești la orice pas, cu orice ocazie. Tristețea și supărarea ți-o provoacă și cel mai apropiat om pe care îl ai lângă tine, fie rudă sau prieten. Contează ca tu, omule, să nu te lași pradă provocării lumii acesteia. Bucură-te, omule, de fiecare clipă, și fă din orice clipă Raiul tău pe pământ! Ar fi minunat dacă ai putea oferi și celor din jurul tău iubire, iertare, bucurie și îmbrățișare. Îmbrățișează și iartă pe oricine îți vrea răul și aruncă cu iubire în cel care aruncă în tine cu ură și nedreptate! Fii tu bun, omule, dacă celălalt este rău!

Bunica Nastasia mereu mă învăța: "Dragul tânii, în casa mică liniștea este mare, iubirea umple acea casă, iar sărăcia nu prea încape în ea." 

Poate unii au sau au avut visuri mărețe, și-au dorit sau își doresc bogății și avuții, eu nu mi-aș fi dorit mai mult de atât și asta datorită vieții și mediului în care am crescut, dar și învățăturii bunicii Nastasia. Niciodată nu aș fi dat liniștea pe avuție, precum se și vede că am procedat plecând în munți, pentru că nu există avuție mai mare decât liniștea sufletească în haosul acestei lumi...

Iubirea e scumpă, Hristos a plătit cu răstignirea și moartea pentru ea, sfinții au plătit cu chinuri grele și moarte. Iar oamenii de astăzi, pentru iubire unii au plătit cu funcția, cu serviciul, uneori chiar cu familia sau cu bunăstarea lor. Alții au încercat să cumpere iubirea cu toți banii care îi aveau, ar fi oferit toată averea lor, dar nu au obținut nimic, poate o falsă iubire. Deci, iubirea se plătește sufletește și trupește, atunci când este oferită celorlalți din jurul nostru care nu o văd, nu o primesc și mai grav, îi arde această iubire. Să nu ne oprim din a iubi necondiționat și pe dușman, dar mai ales pe cei apropiați. Zâmbiți, e gratis și face bine! 

Dumnezeu să vă binecuvinteze, dragilor, să vă dea spor în toate, viață lungă și sănătate! Dumnezeu să vă aducă bucurie și împlinire în familie și în viața de zi cu zi! Dumnezeu să vă țină voioși și credincioși, milostivi și miloși! Dumnezeu să vă curețe de păcat și patimi, să vă dăruiască Raiul! Dumnezeu să ne îmbrățișeze în fiecare dimineață și să ne vegheze în fiecare seară! Să fim buni, căci zace lumea de răutate! Îmbrățișare sfântă tuturor!

Vizualizări: 1170 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Danci - Dumnezeu, Raiul!, , Ioan, dăruiască, , Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

A fi ortodox este cel mai mare lucru!

Dumnezeu mi-a dat mâini, mi-a dat suflet, mi-a dat judecată şi eu trebuie să le utilizez pentru binele oamenilor

Fecioara Maria a mai avut copii?

Curăţiţi-vă sufletele voastre cu rugăciuni, cu spovedanie curată şi cu post

Drapelul este icoana României

Total comentarii : 0
avatar