8:53 PM
Părintele Ioan Danci - Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta

*Omului îi este frică de război, de boală, de foamete, de alți oameni, îi este frică că își pierde averea, copiii, mama, tata, bunicii și pe cei dragi, îi este frică că pierde iubiri și prietenii, dar nu îi este frică că Îl pierde pe Dumnezeu, că pierde Raiul, că pierde fericirea veșnică. Dureros este că mulți nici nu mai cred în acestea, chiar dacă Dumnezeu le arată contrariul, unii oameni nu cred și merg mai departe în frica lor deșartă și fără rezolvare. Nu trebuie să-ți fie frică de Dumnezeu că te pedepsește, Dumnezeu nu este călăul nimănui, Dumnezeu este dragoste și iubire, credință și nădejde, iertare și dezlegare. Trebuie să ne fie frică să nu-L supărăm pe Dumnezeu, trebuie să ne fie frică să nu trăim în păcatul indiferenței, fără îndreptare și total în nepăsare, pentru că atunci toate acestea aduc asupra noastră greutăți, lipsuri și greutăți nenumărate. Fă un pas spre Dumnezeu, iar El va face cei 99 de pași spre tine.

*Iubirea să nu-ți fie din interes sau că așa trebuie și că așa e bine; iubirea trebuie să-ți fie trăire și fericire, simțire și bucurie. Iubește din inimă și fără interes, iubește în taină, dar cel mai mult Iubirea să treacă prin fața Lui Hristos. Dacă astăzi nu ai spus cuiva din suflet "Te iubesc!", înseamnă că ziua ta a trecut fără folos sufletesc. Să țineți minte un lucru: iubirea este cel mai frumos lucru pe care îl poate dobândi un om, Iar dacă vrei să știți care este cea mai mare răzbunare, o să vă spun: cea mai mare răzbunare este iertarea! Vrei să te răzbuni pe cineva, atunci iartă-l și vei câștiga două lumi: aceasta și cealaltă!  

*Mulți spun că nu au motiv să se bucure! Omule drag, gândește-te o clipă: sunt oameni fără picioare, și totuși se bucură; sunt oameni fără mâini, și le vezi zâmbetul pe față; sunt oameni bolnavi care zac la pat, și încă vezi fericire pe fața lor, mulțumind Lui Dumnezeu pentru încă o zi. Iar tu omule, sănătos fiind, te plângi că nu ai motiv de bucurie? Dă slava Lui Dumnezeu că poți munci, poți dormi, ai ce manca și bucură-te de viața ta! Nu mai fi negativist! Nu atrage tristețea în sufletul tău prin lipsa de curaj și credință! Cuvintele magice din fiecare zi să-ți fie: pot și cred cu ajutorul Lui Dumnezeu! Și nu te lăsa influențat de alții negativ. Evită acele persoane care aduc tristețe în viața ta. Stai liniștit, că sunt destule persoane care așteaptă la rând să-ți aducă bucurie în viața ta! Cel mai bun prieten este acela care aduce în viața ta bucurie, fericire, nădejde, curaj. Hai omule, curaj! Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta!

(Părintele Ioan Danci)
 

Vizualizări: 21474 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: ta, uită-te, Părintele, aer, Spune, Danci - Trage, și, rugăciune, VA, cer, piept, Ioan, Fericirea, către, Atinge, în, Inima | Evaluare: 2.8/4

Alte articole

Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca şi cum o facem pentru Însuşi Hristos

Fii bun și-L vei purta în inimă pe Dumnezeu

Cea mai ușoară cale spre Rai este nejudecarea aproapelui tău

A fi ortodox este cel mai mare lucru!

Nimeni nu are putere să aducă sănătate lumii, decât Bunul Dumnezeu

Total comentarii : 0
avatar