8:23 PM
Părintele Pimen Vlad - Credința cea mai puternică a fost la țară

Majoritatea ați părăsit satele, v-ați dus la oraș, v-ați dus în străinătate, multe sate au rămas aproape nelocuite, câțiva bătrâni, casele dărăpănate, pământurile nelucrate...
Dar vreau să vă spun un lucru: să știți că se apropie timpurile când o să fie foarte greu la oraș. Chiar dacă ai un servici bun, condiții bune, doar că n-o să mai ai libertate. Nu o să mai aveți libertate! 
Încet, încet, cum se spune, se strânge șurubul. Cine se gândea că se va ajunge în situația actuală? În scurt timp, toată lumea a fost închisă în casă! 
Mulți se băteau cu pumnul în piept: ”Cum, eu? Dacă e ceva, mor cu ei de gât!” Rapid, în scurt timp, toți au fost închiși în case. Acum încă avem libertate. Ne exprimăm cum vrem, postăm ce vrem pe internet, fiecare își dă cu părerea, fără nicio problemă.
Dar în scurt timp o să se termine și cu asta. O să se șteargă tot de pe internet și nu doar atât. Nu vom mai avea acces la internet, decât după ce vom da toate datele personale și vom semna niște lucruri. Lucru pe care nu trebuie să-l faceți!
Dacă ai încălcat toate astea, ți se închide accesul la internet și o să suporți consecințele. De aceea, dragii mei, dacă aveți un locușor la țară, o căsuță bătrânească, acum, cât mai puteți, mai refaceți căsuțele sau faceți-vă câte o căsuță.
Și nu pentru că în asta ar sta mântuirea, dar uitați-vă la ce se întâmplă acum. Cine sunt cei care o duc mai bine? Cei de la țară! De ce? Pentru că au o grădină, au un pic de loc, au unde să se miște un pic. Iar situația va fi din ce în ce mai grea.
Dintotdeauna viața la țară a fost de bază, de acolo au mâncat și cei de la oraș. Credința cea mai puternică a fost la țară. Țăranul spunea un “Doamne-ajută!” și cobora ploaie din cer. Înainte se făceau procesiuni pentru orice boală sau altceva.
Se scoteau icoanele, se scoteau Sfintele Moaște. M-am bucurat acum când am auzit că, la fel, s-au scos Sfintele Moaște, s-a mers peste tot cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Ioan de la Suceava, Sfântul Dimitrie, cu icoane făcătoare de minuni.
Foarte bine! Chiar trebuie mai mult decât atât! Copiii ar trebui scoși la rugăciune.

 

Părintele Pimen Vlad, starețul chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos

Vizualizări: 1939 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: la, Cea, puternică, Vlad - Credința, Părintele, țară, Pimen, mai, fost | Evaluare: 2.0/1

Alte articole

Doamne, cât era de frumos! În copilăria noastră, biserica era plină...

Să nu rămâneți fără Dumnezeu și fără har niciodată!

Rugăciunea este convorbirea tainică dintre om și Dumnezeu

Biruiți răul cu binele, că de partea binelui este Dumnezeu!

Dacă nu te-ai îndrăgostit de Dumnezeu în viața aceasta, nu te vei uni cu El în veșnicie

Total comentarii : 0
avatar