9:58 PM
Părintele Vasile Ioana - Pașii către o relație armonioasă cu socrii

Ne-am îndrăgostit... Primul lucru ca tu (tânăr, tânără) să ai o relație bună cu soacra și cu socrul este ca tu să ai recunoștință față de acești părinți - ai iubitului sau ai iubitei, pentru că ți-au adus în viață persoana iubită.

Tu ai o datorie morală minimă față de acești părinți care au făcut gestul de a-l crește pe copil. Deci, ca să avem o relație bună cu socrii, trebuie să avem recunoștință pentru strădanie și efort. Tu ai capacitatea să te duci la soacra ta și să-i zici: "Dragă mamă, îți mulțumesc pentru efortul de a o crește pe soția mea! Mi-ai dat o fată minunată!"

Și se bucură mama soacră: "Uite, mă! Ce băiat educat!"

Soția ta nu a venit parașutată în viața ta, ea a venit ajutată, crescută de mama soacră. Atunci, dacă tu ai recunoștință, se naște o emoție de mulțumire. Mulțumirea înseamnă smerenie, și atunci, părinții fetei vor spune: "Uite, mă, ce copil bun! A văzut munca nostră..."

Apoi, foarte important: Rupem cordonul ombilical psihologic, care este o legătură de dependență între copil și părinte. Aceasta trebuie să se rupă! În țările nordice, copilul a împlinit 18 ani, la revedere! Garsonieră, treaba lui, își gătește singur, face treabă singur... Nu mai ținem copiii până la 30 de ani în casă! Greșit! Nu-l învățăm pe copil: îi călcăm, îl spălăm, îi cumpărăm casă, îi cumpărăm mașină... și ăla e un mare trântor! Și atunci, când vine o soție în viața lui, el e învățat doar să primească... Greșit! Scrie în Biblie, încă de la Facerea lumii: "Va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa, și vor fi amândoi un trup." La nuntă, ce spune poporul? "I-ați mireasă ziua bună de la tată de la mumă!" Este foarte important să conștientizăm că noi intrăm într-o altă realitate.
Și apoi, deciziile aparțin exclusiv cuplului. Tu, ca soacră, n-ai voie să iei decizii în noul cuplu! Dai un sfat doar dacă ți se cere. Tu nu ai ce să cauți în noul cuplu, adică e ca și cum ai suna la ușă la vecinul și îi spui ce să facă în casa lui. Îți va închide ușa în față.
Dacă părinții s-au învățat să fie autoritari și intruzivi, copiii au dreptul să le spună părinților așa: "Draga mea, eu nu mai sunt un copil, am 27 de ani, am o familie nouă..." Îi spui asta cu un ton plin de respect. Adică, nu-l jignești pe părinte. Dar le spui: "Tată și mamă, o să vă cer eu ajutorul, dacă o să am nevoie."

 

Mama și soția sunt 2 femei care iubesc același bărbat: mama iubește prin dragoste și sânge, iar soția iubește din dragoste trăită și simțită. Este un joc de putere foarte puternic aici!
Dacă iubești pe soțul tău, îl lași să se vadă cu un verișor, știi că face parte din familie, și pe soacra și pe socru, îi accepți pe ai lui - pentru că noi îi iubim foarte mult pe ai noștri și avem sentimente neplăcute față de părinții celuilalt... 

Sursa: https://www.facebook.com/parintelevasileioana/videos/1125694491657359/

Vizualizări: 1766 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Vasile, cu, armonioasă, Ioana - Pașii, socrii, Părintele, către, relație | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa - Doamne, uşurează suferinţa!

Ca să se nască Hristos în inima poporului român, trebuie o întoarcere a lui către Hristos

Părintele Hrisostom Filipescu - Zâmbetul ne ajută să înviem, să vedem și partea plină a paharului...

Dacă nu cerem iertare și nu iertăm, în zadar așteptăm Paștile!

Important e să nu cedezi! Să nu cazi pradă răului!

Total comentarii : 0
avatar