8:47 AM
Să ne întoarcem la Dumnezeu cu toată inima noastră și veți vedea minuni în jurul nostru!

Harul Duhului Sfânt poate veni prin spovedanie

Nu vă dați seama câtă putere are spovedania, să reușești să îți spovedești păcatele și să scapi de ele! Iar prin punerea mâinilor preotului, care lucrează cu Harul Duhului Sfânt de care vorbim, se dezleagă, se șterg toate. Tot ce a reușit diavolul să te facă să aduni într-o viață, într-o clipă se șterg toate. Abia atunci, dezlegându-ne de toate aceste păcate, ni se luminează mintea și altfel gândim, altfel privim viața și ne luptăm mult mai ușor. De-asta, dragii mei, vă spun să ne întoarcem un pic mai mult la Dumnezeu. Diavolul încearcă să ne înfricoșeze prin războaie, prin boli, prin așa zisa „încălzire globală”, dar toate sunt egale cu zero, nu au nici un temei, doar bani justificați. Încearcă să bage miliarde și miliarde ca să stopeze încălzirea globală, de exemplu. 

Să nu stricăm rânduiala lăsată de Dumnezeu 

Știm cu toții că noi, oamenii, consumăm oxigen, iar copacii produc acest oxigen. Deci, sunt sursa noastră de existență. Dar ce consumă copacii și plantele? Dioxid de carbon, acesta este eliminat de noi și de animale, fiind necesar pentru plante. Vedeți ce orânduială a lăsat Dumnezeu pentru ca tot ce e rău pentru noi să consume plantele, și acestea să producă astfel oxigenul pentru noi? Au ieșit acum să spună că oamenii nu mai au dreptul să țină animale pentru că poluează. Dar înainte oamenii aveau animale cu miile. Nu mai era poluare? Asta e orânduiala Lui Dumnezeu.

Cum de am ajuns să ni se întunece mintea? Să ne distrugem sursa de oxigen și de hrană? Dumnezeu a lăsat o balanță pentru ca toate să se regleze. Poluarea vine de la anumite fabrici, care produc tot felul de nebuneli, nu de la animale, iar asta e o întunecare a minții.

Nu vă temeți! Bucurați-vă!
 

Își bate joc diavolul de noi prin anumiți oameni care, din păcate, au ajuns slujitorii lui. Diavolul, dacă te ține în brațe, ți se întunecă mintea, și tu gândești prin el, nu ai cum să vezi binele. Din cauza asta avem nevoie, dragii mei, de Duhul Sfânt, de Tainele Bisericii, de Sfânta Liturghie, să ne lumineze mintea Dumnezeu, să putem deosebi lumina de întuneric. Să nu ni se pară că suntem în lumină, dar, de fapt, să fim în întuneric. Să ne întoarcem la Dumnezeu cu toată inima noastră și veți vedea minuni în jurul nostru! Mântuitorul, când s-a arătat la Apostoli, a spus: „Nu vă temeți” și „Bucurați-vă”, două locuri de care ar trebui să ținem seamă.

Să ne bucurăm de orice clipă, de natură, de copaci, de flori, de animale, de păsări, de oameni! De toate să ne bucurăm și să trăim frumos, că dacă nu trăim frumos, nu ne putem bucura. Dacă avem nemulțumiri, tristețe, durere în suflet, nu ne mai putem bucura de nimic. Care nu v-ați spovedit, mergeți și spovediți-vă, să vedeți ce har primiți de la Dumnezeu!

Să ne ajute Maica Domnului, să ne dea putere să mergem mai departe! Doamne ajută!

(Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos)

Sursa: O chilie athonită

Vizualizări: 1405 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dumnezeu, toată, și, jurul, cu, minuni, vedea, întoarcem, nostru!, în, veți, , noastră, la, ne, Inima | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Ioan Istrati - Când te doare inima de la atâta răutate în lume, o suni pe mama și ea te alină

Te îmbrățișez, suflete drag, oriunde și oricine ești pe acest pământ și ai nevoie de asta!

Ce înseamnă literele IC XC NIKA

RUGĂCIUNEA PENTRU LUME A CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL DIN MUNTELE ATHOS

Învață să ai mereu un zâmbet ascuns în inimă

Total comentarii : 0
avatar