11:02 PM
Părintele Ioan Danci - Degeaba sunt sărbătorile fericite, dacă oamenii sunt nefericiți...

Este bine să fii învățat, citit, inteligent, tobă de carte, cărturar, filosof, dar niciodată să nu uităm că Hristos a mers în Galilea și a luat lângă El niște pescari simpli, smeriți, fără învățătură și a făcut din ei cea mai mare comoară a lumii, cei mai mari apostoli și pescari de oameni, au depășit orice limită a inteligenței prin Harul dobândit. Hristos putea să-și aleagă cei mai mari filosofi lângă El, cei mai mari cărturari ai vremii, și totuși și-a ales cei mai simpli oameni. De ce? Pentru că acolo a găsit cea mai multă smerenie și credință pură.

Degeaba sunt sărbătorile fericite, dacă oamenii sunt nefericiți! Fericirea începe de lângă ieslea unde Hristos S-a născut.  

Nu ai cum să-L vezi pe Hristos născut în iesle, când ai inima plină de ură! Umple inima ta de iubire și Hristos va veni din nou să se nască în ea! Poate nu ai ajuns să te spovedești din diferite motive, dar să ierți nu ai nici o scuză...

Doamne Iisuse Hristoase, Prunc Prealuminat, coboară în inima mea și fă din ea Iesle și Peștera Ta! Naște-Te acolo în fiecare secundă, căci Te iubesc și vreau să fii cu mine clipă de clipă!
Lăsați grija cea lumească pentru odihna cea duhovnicească! Nu vă îngrijiți pentru ziua de mâine, căci nu ne aparține! Noi să ne punem la somn împăcați cu toți!

Vă îmbrățișez în Hristos Domnul!

Vizualizări: 1789 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dacă, sunt, Sărbătorile, Părintele, Ioan, nefericiți..., oamenii, fericite, Danci - Degeaba | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Hristos vine în fiecare dimineaţă şi seară şi mă mângâie

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

AM UITAT DE PĂRINȚI... - de Eliana Popa

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc - Ce este postul?

CRUCEA DE ARGINT

Total comentarii : 0
avatar