10:05 PM
Unde vezi iubire, acolo este Dumnezeu; unde vezi răutate, acolo este cel rău

Cum sunteți, dragilor? Opriți-vă o clipă din tot cea ce faceți și faceți o rugăciune de mulțumire către Dumnezeu! Luați aer în piept, pe Dumnezeu în minte și in inimă și așa porniți mai departe! Zâmbiți des și iertați și mai des! Iertarea este a oamenilor ancorați în Dumnezeu, a oamenilor care se hrănesc duhovnicește. 

Mulți îndeamnă pe alții: "Nu ierta, că ești un prost!"

Cel care iartă este cel mai inteligent om, pentru că una dintre cele mai mari pedepse pentru cel care ți-a greșit este să-l ierți, iar pentru cel ce știe și înțelege ce este iertarea, este cea mai mare binecuvântare să știe că este iertat, cea mai mare ușurare este și pentru cel ce a greșit, dar și pentru cel ce a iertat.

Atâta timp cât lumea nu se roagă și nu iartă, spre necaz și dezastru, ea se îndreaptă. Sunt oameni care te-ar distruge fără să le faci nimic, ci pur și simplu, pentru că exiști. Dar sunt și oameni care și-ar da viața pentru tine, aceștia sunt oamenii care văd un prieten bun și văd pe Dumnezeu în tine. Când vezi că cineva te judecă, te denigrează, te urăște, să știi că atunci ai realizat ceva bun în viață și Dumnezeu te iubește! Unde vezi iubire, acolo este Dumnezeu, unde vezi răutate, acolo este cel rău!

(Părintele Ioan Danci)
 

Vizualizări: 1655 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: rău, unde, este, Dumnezeu unde, cel, răutate, iubire, acolo, vezi | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Scrisoarea lui Constantin Noica către fiul lui, Părintele monah Rafail Noica

Treceți pe la duhovnic, oameni buni! Spovediți-vă, împărtășiți-vă, nu lăsați greutățile, necazurile cotidiene să vă copleșească!

Vino, om bun, măcar zece minute la Liturghie!

Părintele Ioan Istrati - De 250 de ani lingurița asta Îl dăruiește pe Hristos lumii

Diavolul se spală pe mâini de pătimirile noastre

Total comentarii : 0
avatar