8:39 PM
Părintele Vasile Ioana despre Gigi Becali

Toți avem o parte întunecată și o parte luminoasă. Orice om care vorbește de Dumnezeu face o faptă bună, și faptul că domnul Gigi Becali vorbește de Dumnezeu într-o lume secularizată, într-o lume care se depărtează de Dumnezeu și folosește mijloacele moderne ca să-L aducă pe Dumnezeu în discursul public - face un lucru extraordinar!

Gigi are în inima lui credința cea adevărată. El este conștient și convins de faptul că merge pe calea mântuirii. Cum se merge pe calea mântuirii? Îți spun cum: prin credință, prin fapte bune și prin participarea la biserică. În Biserică coboară Harul Lui Dumnezeu în viața ta. El participă zilnic la Sfânta Liturghie. De ce să nu participe și ceilalți oameni zilnic la Sfânta Liturghie? E foarte frumos că omul ăsta merge dimineața la ora 7 la Sfânta Liturghie. Și ăsta este un început... dacă el cu viața lui dă un exemplu și altora; măi, începi ziua cu Dumnezeu. Poate că n-ai timp să mergi zilnic la Liturghie, dar fă, frate, o sfântă cruce: "Doamne, ajută-mă!"
 

El este un exemplu, în opinia mea, pentru ce ar trebui să fie un antreprenor. Un antreprenor nu trebuie să fie dimineața la birou cum sunt angajații... Păi, dacă tu ești antreprenor și vii la orice oră vrei, poți să te duci dimineața întâi să te întâlnești cu Dumnezeu. Ăsta este primul lucru bun pe care domnul Gigi Becali îl face. Al doilea lucru bun este că are inimă caldă, are inimă moale, plânge... L-am văzut că plânge... nu vorbesc de camere de luat vederi acum, eu vorbesc din viața reală, eu îți vorbesc despre domnul Gigi fără camere de luat vederi!

La mine în biserică a venit și a slujit cu mine la biserică, și au venit niște sărmani și au povestit viața lor... erau de la Tulcea - 2 persoane. Și au povestit ce s-a întâmplat cu copilul lor. Și ei au început să plângă - oamenii ăia. Tot un copil mic cu o problemă gravă - un cancer. Cancerele la copii sunt cele mai dureroase evenimente din viața oamenilor. Du-te la o secție de oncologie... este foarte greu să vezi un copil suferind de 9 ani, de 10 ani. Și Gigi a plâns acolo, și sufletul lui s-a încălzit, și i-a ajutat... Ce vreau să spun cu asta? Inimă caldă ar trebui să avem! Inimă moale! Să ne doară durerea altuia! Pentru că trăim într-o vreme a egoismului, pentru că contăm numai noi... nu ne mai impresionează nimic! Domnul Gigi Becali are această calitate: pornește ziua cu Sfânta Liturghie, aduce mesajul creștin într-o lume care-i departe de Dumnezeu... și ajută oamenii în nevoi și suferințe.

Vizualizări: 19634 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Ioana, becali, Gigi, Părintele, despre, Vasile | Evaluare: 2.8/9

Alte articole

Rugă-n taina șoaptelor nespuse - de ÎPS Bartolomeu Anania

Mișa - ursul Sfântului Serafim de Sarov

Rugaţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul Lui Dumnezeu

Simplificați-vă viața, ca să se îndepărteze stresul!

Dacă nu cerem iertare şi nu iertăm, în zadar aşteptăm Paştile!

Total comentarii : 0
avatar