9:46 PM
Tu cu ce rămâi după ce te duce la groapă?

*Când nu mai poți... și nu mai poți, tu să zici așa: "Doamne, vreau - nu vreau, Tu mântuiește-mă, nu mă lăsa!" Așa să strigați la Maica Domnului: "Maica Domnului, să nu mă lași, Maica Domnului, dă-mi să nu urăsc, Maica Domnului, dă-mi să mă rog,
Maica Domnului, dă-mi să Te iubesc!" Și atunci Maica Domnului te aude și vine. 
Căci cu astea mergi în veșnicie, cu ce te-ai rugat.
Poți tu să ai toate lucrurile de pe pământ, că le pierzi, vrând - nevrând, tot le pierzi, dar pe astea nu le pierzi, astea îți rămân, cu astea pleci.   
Uitați-vă când te duce la groapă... Cu ce te duce??? Cu mâinile goale, nu-i așa, dacă-ți dă o cruce în mână e bine, sau o icoana sau ceva acolo, și restul, gata.
Și pe urmă se duce fiecare la casa lui și tu rămâi sângur acolo în mormânt.
Dar cu ce rămâi??? Cu rugăciunile pe care le-ai facut, cu postul pe care l-ai facut, nu-i așa, cu milostenia, cu dragostea pe care ai avut-o față de oameni, cu aia rămâi, cu aia te ridici în veșnicie, în fața Lui  Hristos, nu-i așa?!?
Să vă ajute Domnul, să vă dea sănătate, să vă îmbrățișeze și să vă binecuvinteze!

*Foarte mulți trăiesc credința numai în închipuire, știți? Că noi nu mâncăm nici în gând, nici în închipuire; noi nu trăim numai în gând sau în închipuire - noi trăim în realitate; în realitate mâncăm, bem, muncim, ne odihnim... facem multe lucruri! Și pentru mântuire, în realitate, trebuie să faci niște lucruri: trebuie să te duci la biserică, trebuie să te spovedești - neapărat să te spovedești! Trebuie să mărturisești păcatele acolo... recunoaște-ți păcatul, luptă-te cu el! Și pe urmă îți dă putere Hristos ca să poți birui patima, răutatea și păcatul din tine.

Consecința la toate răutățile de pe lumea asta și atâtea neputințe și boli sunt păcatele... Eu zic 99,9%. Prin unele boli mai încearcă Dumnezeu și credința omului. Nu chiar toate bolile și greutățile sunt pentru că are omul păcate, pe unul îl mai încearcă Dumnezeu pentru că are credința tare. Și omul ăla nu se lasă. Chiar și-n boală, chiar și-n disperarea lui, strigă! Că eu mai și zic la câte unii: "Mă, dacă tu-n boala ta și-n disperarea ta ai credință așa tare, d-apăi când ai bucurie! Ai credința și mai frumoasă, nu-i așa?"
Și-atunci, iată, nu ne lăsăm! Și insistența asta în credință ajută mult... 

(Părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș)

Vizualizări: 15744 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: groapă?, tu, după, te, duce, cu, rămâi, la, CE | Evaluare: 3.1/8

Alte articole

TATĂ, NE VORBEȘTE SATUL!

SPOVEDANIA NURORII

LA CĂSUȚA DIN POVESTE

Diavolul se spală pe mâini de pătimirile noastre

Bunica-închide-uşa

Total comentarii : 0
avatar