8:42 PM
Aproape toate problemele încep de la gură, adică de la felul în care vorbești

Limitați-vă nevoile materiale pentru că acestea creează poveri înfricoșătoare și multe neliniști! Nu cereți de la Dumnezeu lucruri care întăresc numai trupul, ci cereți, în primul rând, ceea ce este bun și folositor pentru suflet! Schimbați-vă viața, descoperiți sensul vieții, câștigați timpul pe care l-ați pierdut în călătoria voastră de până acum pe acest pământ!

Nu vă încredeți în cugetul oamenilor lumești!

Vindecați-vă de bolile care domină în viața oamenilor care nu au învățat să postească, să se înfrâneze, să se roage și să nădăjduiască! Nu deznădăjduiți, Dumnezeu este pretutindeni și îl iubește pe om. Tăiați orice relație cu răul, trăiți liber, în acord cu Voia Lui Dumnezeu! Arătați-vă credința și prin faptele dragostei față de aproapele. Hotărâți-vă, ce vreți mai mult: să plăceți lumii sau să vă întoarceți lângă Dumnezeu și să-i plăceți Lui?

Aproape toate problemele încep de la gură (de la felul în care vorbești, adică) și de asemenea de la cât de mult depinzi de patimile tale. Nu râvniți la oamenii care au bani, confort, slavă și putere, ci la cei care trăiesc în virtute, înfrânare, înțelepciune și dreaptă credință!

Să o iubești pe soția ta mai mult decât pe tine însuți. Cu faptele, nu cu vorbele. Și să nu-i vorbești niciodată urât, fiindcă de fiecare dată limba ucide și distruge dragostea. De asemenea, să luați aminte că unii părinți îi răsfață pe copiii lor și le fac toate poftele și voile. Și când răsfeți prea mult pe copil, devine egoist și mândru și o va lua pe o cale strâmbă. Mulți părinți au grijă să dea copiilor lor mai mult lucruri materiale. Aceasta este o greșeală mare. Trupul are multe pofte materiale, dar viață scurtă. Sufletul are Veșnicie: alt drum, altă călătorie. Sufletul nu sfârșește în pământ, ci la Dumnezeu. Astăzi, toți se preocupă de trup, iar nu de nevoile sufletului lor.

– Și care sunt nevoile sufletului, părinte?

– Iată, cum să-ți zic? Nevoile sufletului sunt felurite. Și bucuriile sufletului sunt altele decât cele ale trupului. Trupul ușor îl mulțumești, cu cele materiale, sufletul însă, nu! Dacă ai bani și te duci într-un magazin mare, trupul este mulțumit. Dar ce poți să găsești pentru sufletul tău într-unul din magazinele acelea mari, cum le zice, supermarketuri? Da, sufletul are nevoie de alte lucruri. Sufletul are nevoie de pace, liniște, comunicare cu Dumnezeu prin Rugăciune. Pentru a se întreține trupul, este nevoie de bani și de pâinea cea de toate zilele, dar sufletul, pentru a se întreține, are nevoie de talanți dumnezeiești: aceasta este Pâinea cea Cerească!

(Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul)

Vizualizări: 1213 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: la, Gură, De, în, Aproape, care, vorbești, felul, toate, adică, ÎNCEP, problemele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Constantin Necula - Nu există Agheasmă Mare pentru tancuri și tunuri!

Ai căzut? Ridică-te!

Dacă nu poţi să faci pentru oameni un bine mare, străduieşte-te să faci măcar unul mic

Încovoiat a fost românul! - versuri: Eliana Popa

Părintele Arsenie Papacioc - Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine...

Total comentarii : 0
avatar