7:39 PM
Ce este preotul în mintea omului?

*Ce este preotul în mintea omului?

Pentru unii este o binecuvântare, pentru alții, preotul este o înșelare. Pentru cei ce nu-l cunosc este un hoț plin de bani, pentru cei ce îi stau aproape, preotul este omul cel blând, milostiv și omul plin de har. Unii care nu au stat pe lângă un preot, cred că preotul se lăfăie în bogăție, alții care au crescut în Biserică, au văzut că preotul este o jertfă vie. Toți ne judecă, ne înjură, ne insultă și totuși preotul se trezește noaptea și face pentru întreaga omenire Sfânta Liturghie. Ore întregi de stat în picioare să-i pomenim pe toți și până la urmă rămâi cu sintagma "este un hoț..." 

Nu mă supără jignirea nimănui, pentru că eu nu slujesc lumii, ci Domnului! Noi ne rugăm pentru cei ce ne jignesc și în schimb le oferim respect.

 

*Pentru unii credința este o necesitate, pentru alții credința este un moft, pentru mine credința este iubire, dragoste, înțelegere, compasiune, iertare, rugăciune, pace, milostenie. Să nu fim creștini că nu avem de ales sau că e confortabil să crezi în ceva! Să nu fim creștini astăzi, iar mâine faptele să arate că suntem altceva! Să fim creștini adevărați în fiecare zi, în fiecare clipă! Să nu credem de frică, ci să credem din iubire, pentru că Hristos nu S-a răstignit pe Cruce din frică, ci din prea multă iubire față de om. Aruncă cu iubire în alții, atunci când aceștia aruncă cu vorbe urâte în tine! Lovește în dreapta și în stânga cu iubire și iertare!

 

*Omule, fii bucurie pentru întreaga omenire, pentru cel de lângă tine! Un zâmbet și o îmbrățișare aduce în orice suflet necăjit curaj, nădejde și credință mare. Nu lăsa tristețea zilei peste tine să apună, fă o scurtă rugăciune și o mică închinăciune! Să fim zâmbet și bucurie, să fim oameni cu bun simț, responsabili, blânzi și buni, să fim așa cum trebuie să fim! Fericirea poți să o simți doar atunci când dăruiești, om atunci te poți numi, când pe Dumnezeu Îl urmezi! 

 

*Suflete drag, fii pozitiv și plin de încredere, dar să fim și realiști că sunt oameni în jurul nostru care ne vor răul, oameni  care se hrănesc cu durerea altora și ar face tot posibilul să-i vadă pe cei pe care îi urăsc cum se târăsc în genunchi sub efectele răutății acestor oameni. Să nu te înspăimânți de aceste lucruri, suflete, pentru că viitorul va fi și mai greu, mai confuz, cu oameni răzbunători. Tot ce contează este ca tu, suflete, să rămâi un om bun, fără răutate, plin de dragoste! Nu te schimba după placul lumii sau odată cu lumea. Fă ca lumea să se schimbe după principiile tale sănătoase! Întărește-ți credința în Dumnezeu în fiecare zi! Și să știi, suflete, că atunci când cineva te îngenunchează, nu înseamnă că ești inferior acelui om, ci că în genunchi Îl vezi pe Dumnezeu în toată splendoarea Lui!
 

*Vine moartea uneori, amenințindu-mă că mă ia. Îi zâmbesc de fiecare dată și îi spun că nu îmi este frică de ea, că o voi aștepta oricând cu bucurie. I-am explicat că-n fața ei sunt fericit, doar în fața nepregătirii mele pentru cealaltă lume sunt trist. Omul este trist că trăiește, este trist că moare, mereu nehotărât. De ce să nu fiu bucuros că trăiesc și bucuros că mor! Bucuria este o rugăciune de mulțumire adusă Lui Dumnezeu pentru darul vieții.

(Părintele Ioan Danci)
               
 

Vizualizări: 11922 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: este, CE, preotul, Mintea, omului?, în | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

Iisuse, nu mă lăsa!

Părintele Arsenie Boca - O viaţă stricată de patimi, strică şi mintea

Cuvinte de folos de la Sfântul Cuvios Părinte Porfirie Kavsokalivitul

Pentru ca cineva să facă misiune în mod ortodox, trebuie să aibă înăuntrul lui pe Duhul Sfânt

Părintele Hrisostom Filipescu - Zâmbetul ne ajută să înviem, să vedem și partea plină a paharului...

Total comentarii : 0
avatar