7:08 PM
Copiii trebuie aduși în fața potirului pentru sfințirea sufletului și a trupului

Părinții trebuie să-i învețe pe copiii lor să meargă la biserică, de mici.
Acest gest, această imagine le rămâne întipărită în minte toată viața.
Mersul la biserică nu este egal cu mersul la mall sau la zoo.
Copiii în biserică se sfințesc și ascultă cuvântul Lui Dumnezeu atât cât îl înțeleg.
De multe ori trăirea Sfintei Liturghii este mai intensă pentru un copil familiarizat cu biserica, decât a unui creștin ce pretinde că este practicant, mergând zi de zi la slujbe. Cinstirea părinților, fuga de patimi, iubirea față de aproapele, iertarea nu se învață de la TV, de la serialele ce sunt promovate pe Netflix, ori de la show-urile ,, Sunt celebru scoate-mă de aici",, Insula iubirii" etc... Părintele Ioan Kalaidis spune:
,,Vai de părinții care nu-i învață pe copiii lor să meargă la biserică! Altceva este însă dacă copiii nu-i ascultă pe părinți. Vor da socoteală în ceasul înfricoșat al Judecății. Părinților și fraților, nu trebuie să pierdem ocazia de a ne folosi de harul oferit prin împărtășirea cu Sfintele Lui Hristos Taine. Copiii, cu atât mai mult, trebuie aduși în fața potirului pentru sfintirea sufletului și a trupului.

Societatea de astăzi are multe lipsuri și provocări ce ne încearcă pe toți, tința celor ce vor neorânduială în lume este pusă pe copiii noștri, ai mei și ai tăi, a celui ce citește acest mesaj. Vremurile în care noi am crescut sunt departe de cele ce trăim astăzi. Din acest motiv vă îndemn, să vă fie mai mult milă de copii, decât să-i judecați.
,,Nu acela este înțelept, care știe să pedepsească, ci acela care știe să prevină delictele copiilor" învață Biserica prin gura sfinților.
Dacă noi astăzi am fi iar copii, cu siguranță am fi mai răi decât ei.  

 

Vă îndemn cu toată ființa să păstrați legătura cu părinții duhovnici, cu Sfânta Biserică, participând la slujbele ei împreună cu toată familia.
Pentru că ce semănăm, aceea vom și secera. Sfântul Vasile cel Mare (Cugetări duhovnicești - din înțelepciunea sfinților, vol. I, Editura Epigraf, Chișinău, 2009, p. 76) spune:
,,Copiii evlavioși sunt cea mai mare mângâiere pentru părinții evlavioși: sunt cea mai bună împodobire a părinților vii și cel mai bun monument al părinților morți.

 

Dumnezeu să ne ajute la înfăptuirea a tot lucrul cel bun! Amin! 
 

Pr. Ilie Prelipceanu

Vizualizări: 1171 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: aduși, trupului, și, Pentru, Copiii, trebuie, Sfințirea, fața, potirului, sufletului, în | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Grija pentru copii să i-o predați Lui Hristos și Maicii Domnului

Haideţi, copii ai Lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem la Hristos!

Nimic să nu vă facă să deznădăjduiți!

Vrei să ajungi să fii chip îngeresc? Iubește!

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

Total comentarii : 0
avatar