11:02 PM
Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la Învierea Domnului

Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la Învierea Domnului:

 

De este cineva binecredincios și iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest praznic frumos și luminat. De este cineva slugă înțeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său. De s-a ostenit cineva postind, să-și ia acum răsplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-și primească astăzi plata cea dreaptă. De a venit cineva după ceasul al treilea, mulțumind, să prăznuiască. De a ajuns cineva după ceasul al șaselea, să nu se îndoiască nicidecum, căci cu nimic nu va fi păgubit. De a întârziat cineva până în ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum, îndoindu-se. De a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teama din pricina întârzierii, căci darnic fiind Stăpânul, primește pe cel de pe urmă ca și pe cel dintâi, odihnește pe cel din al unsprezecelea ceas ca și pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; și pe cel de pe urmă miluiește, și pe cel dintâi mângâie; și aceluia plătește, și acestuia dăruiește; și faptele le primește; și gândul îl ține în seamă, și lucrul îl prețuiește, și voința o laudă.
Pentru aceasta, intrați toți întru bucuria Domnului nostru; și cei dintâi, și cei de al doilea, luați plata. Bogații și săracii împreuna, bucurați-vă! Cei ce v-ați înfrânat și cei leneși, cinstiți ziua. Cei ce ați postit și cei ce n-ați postit, veseliți-vă astăzi; masa este plină, ospătați-vă toți. Vițelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Gustați toți din ospățul credinței; împărtășiți-vă toți din bogăția bunătății.

Să nu se plângă nimeni de lipsă, că s-a arătat Împărăția cea de obște. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că din mormânt, iertare a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului; a stins-o pe ea Cel ce a fost ținut de ea.

 

Vizualizări: 1002 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: domnului, De, aur, Învierea, Sfântului, Ioan, cuvântul, Gură, la | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu!

Povestea fecioarei nebune Întru Hristos

Rugă-n taina șoaptelor nespuse - de ÎPS Bartolomeu Anania

Părintele arhimandrit Justin Pârvu - Binecuvântare pentru înălțarea Neamului Românesc

Hristos nu se uită la fața noastră. El vede inima tuturor, gândurile

Total comentarii : 0
avatar