9:36 PM
Datoria principală a unui părinte este să-L pună pe HRISTOS în inima copilului său

Datoria principală a unui părinte este să-L pună pe HRISTOS în inima copilului său, iar cea mai mare împlinire a unui creștin este aceea de a primi Împărtășania cu trupul și sângele Lui Hristos.

Taina Sfintei Împărtăşanii a fost întemeiată de Hristos la Cina cea de Taină, în Joia Mare, când, mâncând cu ucenicii Săi, a luat pâinea, a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o lor, zicând:

„Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu!”

Apoi, luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând:

„Beţi dintru acesta toţi, acesta este sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor!” (Matei 26, 26-28)

Sfânta Împărtăşanie se dă oamenilor drepcredincioşi spre iertarea păcatelor şi spre înnoirea vieţii lor duhovniceşti. Nimeni nu se poate mântui fără aceste patru Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea, Spovedania şi Sfânta Împărtăşanie.

Nu e nimic mai trist decât, ca la sfârșitul Sfintei Liturghii, când preotul, ieșind în fața ușilor împărătești cu sfântul potir în mână, rostind: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste, apropiați-vă!” – să nu vină nimeni, ori poate doar 4 persoane, din care 3 sunt copii.

Și oamenii mari trebuie să se spovedească, să-și mărturiseasă fără jenă păcatele în fața duhovnicului, care a auzit multe, unele poate și mai mari decât păcatele noastre.

Este simplu să răstorni clepsidra cu păcate, iar apoi sentimentul de liniște sufletească este copleșitor!

Mântuitorul Hristos, după săvârșirea minunii înmulțirii pâinilor în pustie, se va adresa mulțimii prin cuvintele:

„Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci! Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu!” (Ioan 6, 51); apoi „Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață întru voi. Cel ce mănâncă trupul Meu are viață veșnică și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul Meu este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu, rămâne Întru mine și Eu întru el… Cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine… Cel ce mănâncă această pâine va trăi în vecie!” (Ioan 6, 53-58)

(Text și foto: Daniel Buzdugan - Facebook)

Vizualizări: 2761 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: datoria, său, principală, copilului, pe, în, Părinte, să-l, pună, Hristos, este, unui, Inima | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Când te stăpânește patima, păcatul, răutatea - ești trist

Crucea e osia universului

Părintele Ioan Danci - Este mai de folos pacea decât dreptatea!

Adu-ți aminte că oriunde sunt oameni, sunt greșeli și neputințe...

Ce le doresc celor ce strigă împotriva Bisericii și a Lui Dumnezeu?

Total comentarii : 0
avatar