1:15 AM
Haideţi, copii ai Lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem la Hristos!

Pentru copii să nu-ți faci griji. Fă doar ce stă în puterea ta. Ceea ce întrece puterea ta, încredințează-i Făcătorului lor și al tău. Scris este: "Aruncă spre Domnul grijile tale, și vei simți că este ușoară crucea ta." 

Au fost și sunt multe cruci grele asupra mamelor rămase văduve. Îți voi descrie una deosebit de grea: 

 

La începutul războiului mondial, nemții l-au omorât pe un cunoscut al meu înaintea casei sale de lângă Drina. La casă au pus foc, iar pe nevastă au alungat-o de acolo, împreună cu cei șase copii mici. Au trecut de atunci doisprezece ani. 

Într-o zi, pe neașteptate, mi se arată în Skoplje un tânăr funcționar de la căile ferate și mi se prezintă drept fiul acelui prieten al meu care pierise. M-am bucurat mult și l-am întrebat cu frică dacă a mai rămas cineva în viață dintre cei șapte - la care el mi-a răspuns vesel: 

- Suntem vii și sănătoși, slavă Lui Dumnezeu! Doi suntem slujbași de stat, doi în comerț, sora mai mare măritată, iar cea mai mică împreună cu mama în B.Atunci a început să îmi facă o descriere vie a chinurilor și grozăviilor îndurate. Mersul pe jos, de-a dreptul pribegie prin toată țara, de la Drina la Bitolia. Foamete, boală, frig, închisoare, nopți petrecute în gări, prin birturi, pe lângă drumuri. Pe lângă asta, frica, necunoscutul, străinătatea. În cele din urmă însă, biruința și slava. A fost păstrat și chipul, și înțelegerea, și viața, și credința. Ce să ți-o mai lungesc? Eu cred că luptele și biruințele acelei mame cu șase orfani sunt mai slăvite și mai frumoase ca ale lui Napoleon.Și ție îți va ajuta Dumnezeu! Nu Îl uita și nu te va lăsa, vei birui și vei avea parte de biruință dulce în veacul veacului.

 Nu este Dumnezeu afară de Hristos. Nu este mântuitor, afară de Hristos. Nu este tămăduitor, nici învietor, afară de Hristos. Haideţi, copii ai Lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem, plângând după ajutor, la Însuşi Hristos, Împăratul şi Dumnezeul nostru!

 

(Sfântul Nicolae Velimirovici - Învățături)

Vizualizări: 81 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dumnezeu, veniţi, copii, ne, Hristos!, cădem, ai, , lui, închinăm, Haideţi, la, şi | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Te îmbrățișez, suflete drag, oriunde și oricine ești pe acest pământ și ai nevoie de asta!

Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca şi cum o facem pentru Însuşi Hristos

Nu-i nimic mai scump la Dumnezeu ca timpul pe care ni-l dă să-l trăim

Smerenia este fundamentul; omul mândru nu este capabil să facă bine nimănui

Simplificați-vă viața, ca să se îndepărteze stresul!

Total comentarii : 0
avatar