10:57 PM
Icoana Maicii Domnului care i-a apărat pe oameni de gloanțe

Maica Domnului are felul Ei smerit de a-și face simțită prezența vie printre noi. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu comunică în chip minunat cu noi prin icoanele Sale, descoperindu-și dragostea, ocrotirea și darurile Ei vindecătoare pe care le revarsă peste noi. Nenumărate sunt icoanele Maicii Domnului care s-au arătat făcătoare de minuni!

Cele mai multe sunt păstrate în Sfântul Munte Athos, locul despre care se spune că se află sub ocrotirea Preacuratei. Toate au darul tămăduirilor pentru cei care se închină înaintea lor cu credință. Unele s-au arătat izbăvitoare de calamități, iar altele nevătămate de foc, de apă sau de gloanțe. Una din aceste icoane este icoana Maicii Domnului Panagia Melikiotissa, care se află într-un sat din Grecia, numit Melkis.

Sătenii istorisesc o întâmplare minunată care s-a petrecut în jurul anului 1947 cu această icoană, ce a descoperit harul protector care o învăluie. Dispărută de aproape 50 de ani, această minunată icoană a reapărut prin pronia Lui Dumnezeu în sat, într-un moment crucial: războiul civil din Grecia.

De spaima morții, unii din locuitori, împreună cu familiile lor s-au ascuns în Biserica Sfântul Nicolae, însă au fost trădați și descoperiți de rebeli. În zorii zilei de 17 martie 1947, aceștia au încercat să spargă ușa bisericii, însă nu au reușit. Apoi au început să tragă în rafale, epuizând toate cartușele.

Pătrunzând în biserică, răzvrătiții au încremenit de uimire: nimeni din biserică nu a fost rănit, deoarece toate cele 55 de gloanțe au țintit în icoana Maicii Domnului aflată pe Catapeteasmă. Urmele lor se pot vedea și astăzi, pe toată suprafața icoanei, dar mai ales pe partea Maicii Domnului. Gloanțele au ocolit chipurile sfinte, păzindu-le de focurile de armă. Această minune poate fi ușor de “tradus”. Este ca și Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ar fi primit toate loviturile, ferindu-i pe refugiați de orice rană aducătoare de moarte. Icoana Maicii Domnului Panagia Melikiotissa este deosebită prin felul unic de zugrăvire a chipurilor și a culorilor vii. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu are o înfățișare foarte umană și o privire serioasă, dar blândă, care inspiră multă siguranță, ajutor și dăruire.

Vizualizări: 2151 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: apărat, domnului, De, gloanțe, Maicii, pe, care, Oameni, i-a, icoana | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Omul trebuie să înțeleagă că a ridica palma este un lucru teribil, este eșecul iubirii, este iad...

ÎPS Justinian Chira - A judeca e uşor, dar a găsi adevărul e mare lucru!

Trebuie să începeți să vă rugați mai mult, căci o să aveți niște încercări...

Părintele Arsenie Boca - Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce...

Pentru ca cineva să facă misiune în mod ortodox, trebuie să aibă înăuntrul lui pe Duhul Sfânt

Total comentarii : 0
avatar