8:47 PM
Lasă oamenii să vorbească orice despre tine, tu ascultă doar de cuvântul Lui Dumnezeu!

Am căutat în om iubire și am găsit răutate. Atunci am oferit din puținul iubirii mele acelui om. Mai târziu l-am întâlnit, înmulțise iubirea și împărțea la toți pe care îi întâlnea. Iubirea este cel mai frumos sentiment dăruit de Dumnezeu omului. Fără iubire, omul nu poate simți fericirea duhovnicească. Fără iubire nu poți încununa nici una din celelalte virtuți! Izvorul iubirii este Dumnezeu! Iubește frumos și vei fi de folos! Iubește curat și vei fi un om minunat!

Să ai puterea să ierți pe cel ce își bate joc de tine, te judecă, te insultă, este cea mai mare jertfă și rugăciune adusă Lui Dumnezeu. În acest caz te asemeni Lui Hristos, Sfinților Mucenici și Mărturisitori, iar inima îți este odaia în care Dumnezeu vine să se odihnească. Cel mai greu lucru în ziua de astăzi este să se suporte unul pe altul, să își plece capul unul în fața altuia și cel mai greu să zică celui care i-a greșit: "Iartă-mă!"

Înainte de a-I spune ceva Lui Dumnezeu, spune-I: MULȚUMESC, DUMNEZEULE PENTRU TOT!

Fă binele oriunde ești și oricând. Binele aduce binecuvântare! Să nu te supere vorbele, judecățile și invidia altora. Fiecare vorbește și judecată după ce are adunat în inimă și minte! Un om bogat duhovnicește nu are timp de răutăți, de judecată, de invidie, pentru că el este preocupat de frumos și frumusețea din jurul lui, este preocupat de virtuțile care îi hrănesc partea duhovnicească. De judecat vei fi judecat și după moartea ta, tu binecuvintează și roagă-te pentru fiecare!

Liniștea din suflet se poate pastra doar prin iertare, iar împlinirea și bucuria, doar prin iubire! Mulți dintre oameni te urăsc și te detestă, nu atunci când îi urăști și îi detești și tu, ci atunci când îi ierți și le zâmbești. Mă interesează părerea oamenilor despre mine, atunci când acea părere se reflectă în cuvintele Sfintei Scripturi. Lasă oamenii să vorbească orice despre tine, tu ascultă doar de cuvântul Lui Dumnezeu!

(Părintele Ioan Danci)

Vizualizări: 2213 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: lasă, Dumnezeu!, , vorbească, De, tu, tine, oamenii, Orice, lui, Ascultă, Doar, despre, cuvântul | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-mă!

Doamne, pentru toate Îți mulțumesc! Și pentru neputințe, și pentru boli. Îți mulțumesc că pot să le port!

Părintele Ioan Istrati - Alegeți prioritățile acestei vieți!

Creștinii nu se nasc, ci se fac

Părintele Arsenie Boca - Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce...

Total comentarii : 0
avatar