9:43 PM
Părintele Arsenie Papacioc - Căutați să fiți pomeniți la Sfânta Liturghie!

Să căutați să fiți pomeniți la Sfintele Liturghii! Pentru că se pune, dragii mei, în Sfântul Sânge, părticica aceea cu numele tău. Și se spune așa de preot: "Spală, Doamne, păcatele celor ce s-au pomenit aici, cu cinstit Sângele Tău, pentru rugăciunile sfinților Tăi..." 

Și se pun toate de pe disc în potirul cu Sfântul Sânge. Și vă dați seama unde poți să fii - chiar dacă ești mort, chiar dacă ești viu - ești salvat; se pomenește și pentru morți și pentru vii. Și cât te costă? Căutați să fiți pomeniți la Liturghie! Fie că vă cunoate un preot sau vă cunoaște duhovnicul, fie că frațiile voastre dați la Liturghie, dar să fiți pomeniți. Asta e totul!
Liturghia nu e o lucrare omenească, dragii mei. Nici îngerească. E direct divină! Pentru că nu poți tu să transformi acolo. El este Cel ce este. Și dacă ar fi cu putință să se deschidă cerurile, și chiar tavanul Altarului, n-ai vedea în cer mai multă lumină și mai multă așezare cum este în Sfântul Altar, cu îngerii, căci Hristos este cu noi. Noi chiar avem o rugăciune, când facem Vohodul: “Și fă, Doamne, să intre cu noi și îngerii care Îți slujesc împreună cu noi...” Deci, preotul are autoritate. Pentru că ei sunt acolo: o gloată de îngeri! E Hristos! Ce, te joci? Deci, căutați să fiți pomeniți la Sfânta Liturghie!

(Arhimandrit Arsenie Papacioc)

Vizualizări: 1022 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Papacioc - Căutați, la, Liturghie!, Sfânta, pomeniți, fiți, arsenie, Părintele, | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

Fără Hristos, Europa este cel mai sărac cerşetor şi cel mai crud tâlhar al lumii acesteia

Părintele Justin Pârvu - Tot ce am primit în viaţa mea, am luat-o ca din mâna Lui Dumnezeu

Părintele Cleopa Ilie: Mânca-v-ar Raiul, să vă mănânce!

Părintele Emil Crăciun - PREOTUL

Îți mulțumesc, Doamne! Versuri: Dorina Stoica

Total comentarii : 0
avatar