1:46 PM
Părintele Calistrat Chifan - SĂ NU FIM LENEȘI!

Cu cât suntem mai simpli, mai curați, mai cuminți,  mai prudenți, mai evlavioși, nu facem rău nimănui, locul nostru este vădit în Rai, lângă Dumnezeu.
Având bunătate, omenie,  milă, compasiune, dragoste, șansa de mântuire este maximă.
Nu cere Dumnezeu să știm dogmele! Dogma de credință este reperul informativ, despre purul Adevăr Dumnezeiesc, să putem vedem cât de frumoasă este credința, taina dumnezeiirii, cerurile, dar faptele bune rămân temelia cunoașterii divine, pentru a simți cât de frumoasă este taina mântuirii noastre.

Dumnezeu vine când miroase în casă a tămâie, Dumnezeu vine când miroase în casă a un pic de agheasmă, a mireasma rugăciunii, Dumnezeu vine când te vede în genunchi, când spui un acatist, un paraclis.. așa vine Dumnezeu.

Noi, românii suntem leneși! Tot din lene, n-am curățat șanțurile și stă apa pe ogor, tot din lene bem apa de la țeavă și nu mai avem o fântână, tot din lene am tăiat toți copacii și nu s-au mai plantat alții și vin munții peste noi, tot din lene am exploatat toate zăcămintele și acum se năruie pământul sub noi, vin peste sate și le șterge de pe fața pământului.

Tot din lene s-au dărâmat casele naționale și românești tradiționale și mai auzim azi de „Muzeul Satului”.

Păi, dacă a ajuns Satul Românesc să fie la muzeu, înseamnă că Țara e de Râpă!

Țăranul e talpa țării!

Cât vor fi țărani, așa au spus chinezii despre noi, cât timp vor fi țărani, România nu cade economic!
Și ei știu lucrul acesta și au început să „ne lucreze” și aici!

Au făcut aceste asociații, adică să-ți dai pământul să ți-l lucreze altul și să-ți dea toamnă o porție de grâu și de făină, pentru că ție ți-e lene să-l muncești. Și stai și pierzi vremea la televizor și asculți manele. Apoi au scos tractoarele, semănătoarea, au pus impozite... pe când într-o țară ca România, care are toată rădăcina în agricultură și mai ales APA pe care o avem noi...

Să mergeți în Israel, să vedeți Israelul în mijlocul pustiei... nisip gol... și au hectare întregi de sere cu apă adusă prin conducte; dar ce culturi au, dar ce pământuri cultivate! Te minunezi, fiecare pomișor are furtunul lui. Și la noi pică apa peste noi și noi ne plângem că nu avem ce mânca. Așa am ajuns!

Vizualizări: 1381 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Părintele, Chifan - SĂ, Fim, LENEȘI!, Calistrat, nu | Evaluare: 5.0/1

Alte articole

Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu!

Cuvinte de folos de la Sfântul Cuvios Părinte Porfirie Kavsokalivitul

Oameni buni, aveți mare grijă, nu mai drăcuiți!

TE CAUT, IISUSE!

Alfabetul vieții creștine

Total comentarii : 0
avatar