9:13 PM
Părintele Calistrat - Totul e în mâna Lui Dumnezeu!

În ziua de azi, dacă o fată rămâne fecioară până la măritat, e mai mare ca o mucenică! Dacă un flăcău rămâne curat până la însurat e mai mare ca un mucenic! Dacă o femeie își scapă pântecele ei de ucidere și naște prunci, și devine altar de viață e o mucenicie. Dacă bărbatul nu-și înșală femeia, e o mucenicie. Dacă familia nu se desprte e o mucenicie, și dacă nu L-ai pierdut pe Dumnezeu până la sfârșitul vieții, e o mucenicie! 

Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile... Ci spuneţi aşa: „Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!”

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf. Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine.

Căci, după ce te îmbolnăveşti, nu-ţi mai folosesc reuşitele?

Deci, tu trebuie să rămâi om integru Lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui!

Totul e în mâna Lui Dumnezeu! Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi! În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie. Şi mai auzi pe câte unii care citesc: "Om fi domnule, om fi! Pentru că şi circulaţia este dirijată şi ţara e condusă."

Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna Lui Dumnezeu!

„Sfarmă Domnul sfatul boierilor!” Adică al conducătorilor noştri.

„Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alţii la cale. Iar Domnul rămâne în veac şi pomenirea Lui din neam în neam!

„Căci, adevărat zic vouă: "Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.”

De Cine trebuie să mă tem?

În numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!

Vizualizări: 1944 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: mâna, Calistrat - Totul, în, lui, Dumnezeu!, Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

În lupta asta a mea îi îndemn și îi învăț pe oameni să nu deznădăjduiască

MAMĂ, SĂ-ȚI AȘTEPȚI FECIORUL! - de Eliana Popa

O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

Să beți agheasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și eficient medicament. Vă îndemn - nu doar ca preot - ci și ca medic

AM GREȘIT! - de pr. Sorin Croitoru

Total comentarii : 0
avatar