8:06 PM
Părintele Hrisostom Filipescu - Depresia apare când Dumnezeu lipsește

Deprimare, mâhnire, deznădejde... Când ești plin de tine însuți, devii depresiv. Depresia apare când Dumnezeu lipsește. Depresia apare când vrei tu. Tu neglijezi totul. Tu disprețuiești totul. Tu vrei să fii așa. În depresie substanțele din creierul nostru se modifică. Depresia este o boală ca rezultat al unor păcate din viața noastră. Depresia devine nevrotică și apoi psihotică. Trebuie știut faptul că tratamentul nu funcționează ca o baghetă magică și că, atâta timp cât factorii care au declanșat depresia nu sunt îndepărtați sau gestionați corect, rezultatul nu este cel așteptat. În consecință, există toate șansele ca, și după vindecarea unui episod depresiv reactiv, acesta să se repete la un interval de timp.
 

Mici gesturi de iubire și apropiere față de ceilalți

Să fim lumini aprinse care vor birui depresia. Un cuvânt, un sfat, o îmbrățișare, masajul terapeutic, lectura, filmele, muzica motivațională, odihna, relaxarea, gândurile pozitive și optimiste, ieșirea în aer liber, sportul, camere bine aerisite și luminate, ceaiurile, reducerea cofeinei, a stresului și a factorilor favorizanți stărilor apăsătoare ajută să ieșim din labirintul anxietății. Cântați, fluierați... Saul a primit cântarea să se vindece de tristețe. Muzica este leac pentru multe lucruri.

Toți avem probleme. Modul în care reacționăm la problemele vieții devin probleme. Dacă te superi, trece? Nu, ci ai deja două probleme. Schimbați logica pierderii. S-a pierdut și gata. Viața este un dans între ceva instabil și echilibru. După orice dezechilibru lucrurile se așază, se decantează, se reașeaza valorile.
Așadar, depresia și bucuria se molipsesc. Ești valoros nu pentru că ai luat 10, ci pentru că te-ai născut. Bucură-te de viață și de minunea de a fi! Totul se poate repara în afară de neființă…

- Părintele Hrisostom Filipescu

Extras din "Puține lacrimi, multă bucurie", Ed. Pim, Iasi 2014, pag. 69-70

Vizualizări: 3980 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: când Dumnezeu, Hrisostom, lipsește, Părintele, apare, Filipescu - Depresia | Evaluare: 4.0/1

Alte articole

Când te scoli, mai înainte de orice lucru, aleargă la nevinovata rugăciune!

MAMA - de Vasile Militaru

Părintele Cleopa - Şi diavolii postesc, dar tot diavoli sunt...

Nu mai vorbiţi unul despre altul de rău! Vorbiţi numai de bine!

Dacă omul ar cunoaște măreția Raiului, ar jertfi totul pentru a-l dobândi!

Total comentarii : 0
avatar