Dacă poţi zice cele şapte laude acasă liniştit, cu candela aprinsă la sfintele icoane, aşa da. Dar ca să zici cele şapte laude şi să lucrezi în fabrică, apoi unde-i mintea ta şi unde-i gura ta? Şi dacă ne rugăm numai cu gura, auzim pe marele prooroc Isaia, care zice aşa: "Aproape eşti, Doamne de gura lor, dar departe de inima lor..."

... Detalii... »

... More »

Până acum, de-a lungul anilor, sunt cunoscute multe fapte deosebite, adevărate miracole, săvârșite de Icoana Maicii Domnului din Biserica Sfinților Constantin și Elena din Gura Humorului: vindecare de orbire, tot felul de boli și chiar cancer, epilepsie, descoperirea unor furturi de bani, reușite la procese grele, la operații, la examene, în călătorii sau plecări î ... Detalii... »

... More »

Avem trei copii, cea mai mare este fetiță, Parascheva Georgiana şi s-a născut cu o boală la inimă. Mergeam la control din când în când.
Când ne-am dus la Părintele Justin, nu am cerut absolut nimic, am cerut numai să primim binecuvântare. Când a văzut-o, i-a spus direct: „Ce faci, Paraschevo, ce-ţi face inimioara?”
Am rămas blocați şi eu şi ... Detalii... »

... More »

De când m-am făcut preot, m-a urmărit clevetirea celor din jurul meu. Într-un fel sau altul, mulți mă amărau și mă întristau peste măsură cu clevetiri mincinoase. Iar aceasta se petrecea mereu. Atât de mult m-au întristat și m-au obosit toate acestea, încât am cedat și de multe ori am spus: «Dumnezeul meu, ia-mă!» Și în cele din urmă m-a luat...
A ... Detalii... »

... More »

- Ghenadie!

Starețul s-a uitat în stânga și în dreapta, însă nu a văzut pe nimeni.

„Doamne, miluiește-mă! cugetă el. Parcă m-a strigat o femeie. Ce nălucire! Ce să caute o femeie în Sfântul Munte? Doamne, iartă-mă! Iartă-mă și tu, Maica Mea!” a mai zis Ghenadie și ... Detalii... »

... More »

În scaunul spovedaniei, părintele Ioanichie te cunoaşte mai bine decât tine, îți vede păcatele și te întreabă exact ceea ce ai făcut.
 

Odată a venit la mănăstire un om căruia îi era rușine să spovedeascu un păcat mare. Părintele Ioanichie a văzut acest lucru, iar după ce îl întreba lucruri generale, întreba: ... Detalii... »

... More »

- Cum l-aţi cunoscut pe Părintele Arsenie Boca?

- Începând din februarie 1982 am intrat ca frate începător la Mânăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus. I-am auzit şi eu pe călugări vorbind despre un părinte, fost stareţ, care a aflat har de la Dumnezeu. Tot timpul auzeam de părintele Arsenie Boca. Începusem să am o ... Detalii... »

... More »

Dacă oamenii ar musti de iubire, Dumnezeu s-ar revărsa în orice clipă, dar oamenii mustesc de invidie, de răutate şi de egoism. Și cum ne-a spus Părintele Cleopa că trebuie să fim? "Să ai Inimă de Mamă către Aproapele! Să ai către tine Inimă de Judecător şi Minte Sănătoasă către Dumnezeu, să ştii că El te poate iubi şi că te poate ierta. Dar faţă de aproapele, ... Detalii... »

... More »

Să nu ne așteptăm la înțelegere duhovnicească de la oamenii care nu cred în Dumnezeu. Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i ierte și să le arate lumina Sa. Și nu te obosi încercând să spui adevărul oamenilor care sunt plini de egoism și răutate, chiar dacă se numesc creștini. Pentru că nu o vor primi.

Cuviosul Paisie Aghioritul e ... Detalii... »

... More »

Povestea Părintele Arsenie Papacioc că, atunci când s-a întors de la Aiud, din acel loc de chin, în gară a fost întâmpinat de un cerșetor care cerșea.
Părintele, îmbrăcat într-o reverendă ponosită, copleșit de cuvintele acestui biet sărman, a băgat mâna în buzunarul hainei până ce s-a întâlnit cu fundul buzunarului, și nu a găsit nimic.

... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 ... 156 157 »