Să aveţi neîncetat pomenirea Lui Dumnezeu. Astfel, mintea voastră va dobândi tărie. Tăria minţii vine din trezvie. Trezvia este dragostea pentru Dumnezeu. Este să ai întotdeauna în mintea şi în inima ta pe Hristos, chiar şi când te îndeletniceşti cu alte treburi. Este nevoie de dragoste către Hristos, de ardoare…
Dacă trăiţi în har, răul nu vă va lovi. ... Detalii... »

... More »

Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea, a păcătosului, şi vino în ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta. Şi, văzând cum atâta mulţime de oameni a fost ajutată de tine, îndrăznesc să nădăjduiesc şi eu, ştiind că nu vei trece cu vederea cererea mea. De nenumărate ori te-ai ... Detalii... »

... More »

Bolile incep de la suflet si nu de la corp. Suferinta incepe de sus, de la minte, de la conceptia despre lume, de la dezechilibrul mintal in care ratacim. Asa spunea Parintele Arsenie Boca: „Ma, cine-i ingust la minte, nu are leac nicaieri!”

Parca toate lucrurile unui om seamana cu stapanul lor – obisnu ... Detalii... »

... More »

Istorioara pe care am să v-o povestesc este adevărată, cu toate datele greu de crezut pe care le conține. S-a petrecut la începutul lui decembrie 2007. Preocupările și grijile vieții de zi cu zi m-au doborât în acea vreme, dar mai ales niște probleme familiale mi-au pricinuit o mare supărare. Ca să mă consolez, îmi spuneam că viața le are și pe acestea. Însă ceea c ... Detalii... »

... More »

Cât de frumos este chipul credinciosului! Cât de minunat este harul acestui chip! Frumuseţea lui te farmecă, iar înălţimea lui dă măsură încrederii pe care o are credinciosul în Dumnezeu. Liniştea revărsata pe chipul său arată pacea sufletului, iar calmul arată netulburarea inimii. Bunătatea zugrăvită pe faţa credinciosului mărturiseşte despre conşti ... Detalii... »

... More »

Am căutat în om iubire și am găsit răutate. Atunci am oferit din puținul iubirii mele acelui om. Mai târziu l-am întâlnit, înmulțise iubirea și împărțea la toți pe care îi întâlnea. Iubirea este cel mai frumos sentiment dăruit de Dumnezeu omului. Fără iubire, omul nu poate simți fericirea duhovnicească. Fără iubire nu poți încununa nici una din celelalte ... Detalii... »

... More »

Aceste învățături duhovnicești scurte și cuprinzătoare ale sfântului Nectarie din Eghina se referă la viața duhovnicească și la lupta creștinului de zi cu zi.

Despre drumul fericirii

Nimic nu este mai mare decât inima curat ... Detalii... »

... More »

Dumnezeul meu, să nu-i părăseşti pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toţi lângă Tine.
Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli uşoare sau grave.
Pomeneşte, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmităţi trupeşti.
Pomeneşte, Doamne, pe rob ... Detalii... »

... More »

În cazul divorţurilor, oamenii au greşit când s-au căsătorit. Dar Biserica acceptă divorţul, ca să nu se strice armonia în viaţă. Ca să se evite desfrânarea, Biserica a îngăduit căsătoria a doua şi a treia. Dacă s-a măritat în grabă, pentru că băiatul are cravată frumoasă, pentru că are marcă de maşină nu ştiu de care… Tinerii să nu se grăbească la o căsător ... Detalii... »

... More »

Toţi creştinii, când aud acest îndemn: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri" (Matei 5:44) deja se gândesc la toţi cei din jurul lor care le-au făcut rău. Aceia nu sunt vrăjmaşi, sunt oameni ispitiţi de diavolul.

Iar dacă luăm estenţialul din Războiul Nevăzut a Sfântului Nicodim Aghioritul, vom găsi scris: "Tre ... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 ... 136 137 »