Nu te întrista, omule pentru răutățile lumii, pentru ispitele ce vin de la oameni! Bucură-te, omule de iubirea Lui Dumnezeu, de ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților, de prietenii adevărați pe care îi ai în jurul tău! Găsești mereu să te tulburi de mici răutăți ce le întâlnești în cale, dar nu te bucuri de prietenii tăi dragi care te iubesc. Haide, omule, z ... Detalii... »

... More »

M-a apostrofat un domn din acesta modern și mi-a zis așa:
- Ce treabă aveți să vă dați cu părerea despre familie, când sunteți călugăr și nu sunteți căsătorit?
- Domnul meu, pe mine m-a născut o mamă, nu m-a fătat o vacă!

 

Nu e de râs!
Dacă te duci în curtea cu orătănii, ai să vezi că g ... Detalii... »

... More »

Am băgat de seamă că astăzi, mai ales cei ce studiază, sunt vătămați de cei de acasă.

Deși sunt copii buni, se strică. Nu gândesc că au o nesimțire. Îi netrebnicesc și îi strică părinții lor.

Deoarece părinții au trecut prin ani grei, vor ca fiii lor să nu ducă lipsă de n ... Detalii... »

... More »

Ca mame, să vă rugaţi ca fii voştri să simtă nevoia să-L descopere pe Dumnezeu.

NU-L BĂGAŢI PE GÂT CU SILA, PE DUMNEZEU, COPIILOR VOŞTRI, pentru că nu o să-i faceţi credincioşi cu forţa.

Credinţa este un act liber, trăirea Lui Dumnezeu este un act liber, simţirea Lui Dumn ... Detalii... »

... More »

Când spunem: „Doamne, ridică-mă din patul durerii!” şi îţi aduci aminte că a ridicat pe paralitic, că a ridicat pe fiica mai marelui sinagogii, că a ridicat bolnavii din pat, în sinea ta totuşi te gândeşti oare poate Mântuitorul să facă lucrul acesta şi pentru mine? Sau dacă eşti mai puţin îndoielnic, te gândeşti: oare merit eu ca Mântuitorul să mă ridi ... Detalii... »

... More »

Să vorbim despre ceva care înţelegem cu toţii, şi cei mai de jos şi cei mai de sus. Vorbim ceva de înţeles, dar totodată şi ce este mai de folos pentru fapta bună. Vom vorbi despre frica Lui Dumnezeu.
La Pilde spune aşa: "Cu frica Lui Dumnezeu se abate tot omul de la rău."

Dacă se abate omul de frica Lui ... Detalii... »

... More »

Noi folosim des expresia: „Cred că avem blesteme din neam, blesteme pe generaţie, de la bunici, străbunici...”

Or fi şi alea în unele cazuri, dar de cele mai multe ori nu avem nimic! Avem carențe în educaţie! Dacă tata a fumat şi băut şi a bătut-o pe mama, copiii au învăţat la fel! Aşa au crezut că e normal.< ... Detalii... »

... More »

Pentru ce nu te ții de învățătura Sfintei Evanghelii, care spune așa: „Nimeni nu poate veni la Mine de nu-l va trage pe el Tatăl”? Deci, pe fiecare om, dacă nu-l trage și nu-l mișcă Duhul Sfânt, el rămâne împietrit ca Faraon, căruia Dumnezeu anume i-a împietrit inima ca să facă minuni prin el, să se proslăvească prin împietrirea lui.
Așa face Dumn ... Detalii... »

... More »

Fraţii mei, gândindu-ne la sfârşitul lumii, să ne gândim la sfârşitul nostru. N-avem noi treabă când are să fie sfârşitul lumii! Poate are să fie peste 100 de ani, poate peste 1000. Când o vrea Dumnezeu! Noi să ne gândim la sfârşitul nostru. Sfârşitul meu e sfârşitul lumii. Dacă eu mor peste un ceas, ce-mi pasă mie, sau ce mă priveşte că lumea va mai trăi ... Detalii... »

... More »

Vă mai spun ceva: mama naşte, mama renaşte, ea se ocupă de copii. Şi, desigur, foloseşte cea mai frumoasă metodă din iubire: îl îngăduie pe copil orice ar face acesta. Dacă băiatul e năvalnic, viteaz, i-a intrat în cap să cucerească lumea, de ce nu? Dar în întâlnirea cu prietenii el începe să se vadă inferior, pentru că la primul contact cu lumea n-a biruit, şi se ... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 ... 98 99 »