Adeseori felul în care reacționezi atunci când treci printr-o supărare, printr-o durere, printr-o rănire, seamănă cu următorul lucru: e ca și când ei ți‑au dat un cuțit, iar tu începi să-l răsucești în propria rană.

Se întâmplă ca celălalt să te lovească.
Scoate cuțitul din rană și vezi cum se va vindeca rana. Nu! ... Detalii... »

... More »

A venit la noi un prieten francez și - cum face orice român - l-am dus la ce avem noi mai frumos și sfânt în țară, la mănăstiri. Ăsta e certificatul nostru de naștere, culmea creativității, a luminii izvorâte din inimă, a frumuseții și a arhitecturii românești.
Alții au zgârie nori, catedrale gigantice, turnuri, ruine. Noi avem mănăstiri. Ele sunt apexul nost ... Detalii... »

... More »

Mulți se gândesc că acolo, în străinătate e miere cu lapte, dar nu, abia trăiesc mulți dintre ei de pe o zi pe alta. Dar le este greu să se întoarcă, s-au obișnuit așa. Mulți români nu ar face în România munca pe care o fac în străinătate, pentru că le este rușine. Și-atunci pentru ce să mai stai acolo? Chiar recent mi-a povestit o femeie că avea o soră de 15 ani î ... Detalii... »

... More »

Noi nu putem forma legi de iubire de la noi. Porunca "să iubești" este pentru toți. Ce să facem, pentru că există și Rai și iad? S-a dat putința fiecăruia să nu se ducă în iad, și totuși s-au dus și în iad. Ce să facem? Noi ne facem datoria să iubim, că și pe cei din iad îi iubește Dumnezeu. Dar iubirea Lui Dumnezeu îi biciuiește acum. Dreptatea Lui Dumne ... Detalii... »

... More »

Fiţi mai blajine, fiţi mai blânde, fiţi mai înțelegătoare, și chiar eliminați acea frază pur ortodoxă: „De Dumnezeu nu mă las, dar de tine mă las!”

Dacă te lași de bărbat și crezi că ești cu Dumnezeu, și de Dumnezeu te-ai lăsat. Fiindcă tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scri ... Detalii... »

... More »

Părintele Arsenie Boca zicea că: „În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă!”  Așa că, Maica Domnului o să-i înțeleagă pe cei care au avut minte strâmbă, iar noi dorim ca oamenii să aibă măcar bucuria pe care o avem noi din faptul că suntem cinstitori ai Maicii Domnului.

Cred că Maica Domnului va fi b ... Detalii... »

... More »

Când adevărul doare, orice pretext la îndemână e bun ca să-l discreditezi, să-l faci “de două parale” pe cel care-l rostește, să ștergi cu el pe jos. La fel, când nu ai ce cusururi să-i găsești unui om, te legi fie de vârsta lui, fie de numele lui, îi cauți noduri în papură, îi vânezi cele mai mici greșeli în cuvânt sau în maniere, îi pui o etichetă com ... Detalii... »

... More »

Nu știu dacă-n lumea asta este lucru mai frumos
Decât candela ce arde la icoana lui Hristos.
E un dar trimis din ceruri, flăcăruia din pahar:
Pâlpâirea ei cea blândă umple inima de har!

 

Câte taine mai ascunde candela ce-o ții pe masă,
Să o ții mereu aprinsă, că-ți sfințește-ntreaga ca ... Detalii... »

... More »

Casele devin din ce în ce mai mari, iar familiile tot mai mici. Avem mai multe beneficii, dar mai puțin timp.
Multe școli și masterate și mai puțin bun simț. Mai multe cunoștințe, dar mai puțină capacitate de judecată trează.
Mai mulți experți, dar și mai multe probleme. Mai multe medicamente, dar mai puțină sănătate.
Am creat o grămadă de compute ... Detalii... »

... More »

A plecat îndată spre Sarov, unde a ajuns la miezul nopţii. Cu toată ora nepotrivită la care a sosit, s-a dus direct la chilia părintelui Serafim. Acela, ca şi când îl aştepta, şedea în pragul chiliei sale.
Rugăciunea Sfântului avea mare putere. Tămăduia bolnavi care ajunseseră deja în pragul morţii. În mai 1829 se îmbolnăvise grav soţia lui Alexei Iurievici V ... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 5 ... 156 157 »