Cine l-a biruit pe diavol? Cel care și-a cunoscut cu adevărat boala, patimile și lipsurile pe care le are. Cel ce se teme să se cunoască pe sine, acesta rămâne departe de cunoașterea adevărată și altceva nimic nu-i place decât să vadă numai greșelile celorlalți și să-i judece. Acesta nu vede la ceilalți calitățile, ci numai defectele, după cum la sine nu vede defec ... Detalii... »

... More »

Părintele Porfirie, mare duhovnic al Greciei contemporane, învăţa pe ucenicii săi faptul că multe din bolile lor se datorează gândurilor rele. Toate bolile de stomac, de intestine, de rinichi (piatra la rinichi), de ficat şi afecţiunile psihice se produc din cauza gândurilor rele şi a supărărilor lăuntrice.

Unele organe ... Detalii... »

... More »

Sfântul Ardealului a oferit lumii numeroase învățături pe care orice credincios ar trebui să le respecte dacă vrea să aibă parte de bine. Părintele Arsenie Boca este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

Acesta a lăsat o mulțime de învățături care au fost publicate în diverse cărți destinate crești ... Detalii... »

... More »

Dacă cineva nu ţinea cont de binecuvântarea bătrânului şi făcea ceva după voia sa, niciodată nu-i mergea bine. Iar dacă Părintele Paisie Olaru zicea: “Gata, acum este voia Lui Dumnezeu să pleci şi să faci acest lucru, ai toată blagoslovenia…” atunci toate se săvârşeau bine, cu folos şi cu bucurie, căci erau făcute cu binecuvântarea şi rugăci ... Detalii... »

... More »

Mamele au fost şi rămân creştinele care au contribuit la realizarea sfinţilor, savanţilor, a oamenilor de creaţie. Ele sunt cele care au umplut bisericile, au umplut mănăstirile cu feciori, cu preoţi care slujesc neîncetat Liturghia în bi­sericile şi mănăstirile noastre. Ele sunt cele care au ostenit zi şi noapte, la pieptul lor au ţinut copiii, acolo i-au înto ... Detalii... »

... More »

Precum nu mulţumeşti slujitorului tău fiindcă te serveşte, iar acela n-are nici un motiv să se supere, tot aşa şi noi, faţă de Dumnezeu, nu vom putea avea pretenţia că Dumnezeu să ne mulţumească pentru că I-am împlinit poruncile. E drept că El nu lasă nerăsplătit nici măcar un pahar de apă dat cu dragoste vreunui însetat, în numele Lui, decum lucruri mai de se ... Detalii... »

... More »

Omule drag, lasă răutatea zilei de astăzi și gândește-te ca mâine să devii un înger pentru aproapele tău. Ai văzut că răutatea a adus tristețe în inima ta, să vezi mâine ce bucurie vei avea în postura de înger pământesc pentru aproapele tău!

Să iubești și să ierți în orice situație, în fața Lui Dumnezeu este ce ... Detalii... »

... More »

Azi a venit la biserica noastră un băiat care are de 5 ani dureri de cap. Tot felul de investigații, totul pare normal. Dar durerea rămâne...
 

Eu eram foarte grăbit, că trebuia să merg la o sfeștanie, la o casă. 
L-am luat într-o parte și i-am citit câteva rugăciuni cu fesul Sfântului Ioa ... Detalii... »

... More »

Cea mai grea luptă în viaţa aceasta nu este alta decât biruirea de sine. Căci, biruirea de sine duce la propăşirea binelui. Dacă oamenii, rudele ţi-ar face bine, ţie ce cruce ţi-ar mai rămâne?

Deci, roagă-te pentru cei ce te blesteamă, fă bine celor ce-ţi fac rău; celui ce-ţi cere nedrept, dă-i tot ce-i trebuie lui din ... Detalii... »

... More »

Cu puţin timp înainte de 1980, l-a vizitat pe Stareţul Efrem Katunakiotul un tânăr judecător stagiar. L-a găsit în bucătărie făcându-şi rucodelia. Lua peceţi dintr-o oală cu apă caldă, care fierbea încet deasupra focului pe vatră şi le sculpta.

A pus metanie şi s-a aşezat lângă el pe o ladă.

... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 5 ... 98 99 »