Părintele Petru (Sibiu) a fost unul din cei mai apropiaţi ucenici ai Părintelui Arsenie Boca. Ani de zile, clipă de clipă, în slujirea liturgică ori în pastoraţia de la om la om, Părintele Petru s-a folosit de un model de necontestat: Părintele Arsenie Boca.

În cele ce urmează, redăm câteva frânturi din această frumoasă ... Detalii... »

... More »

A fost un pustnic care s-a nevoit într-un loc pustiu vreme de 70 de ani în post, în priveghere şi în multă trezvie. În atâţia ani cât a slujit Lui Dumnezeu nu s-a învrednicit să vadă nici o vedenie sau descoperire de la Dumnezeu. Şi pentru aceasta a căzut pe gânduri şi-şi zicea: „Oare nu cumva din vreo pricină pe care nu o cunosc nu-i place Lui Dumnezeu ... Detalii... »

... More »

Un băieţel îşi petrece sfârșitul de săptămână la bunica...
Duminică, îmbrăcat frumos, se duce la Biserică, cu alţi copii de vârsta lui. 
După slujbă, în drum spre casă, bunica îl întreabă curioasă:
- Ionuţ, ţi-a plăcut astăzi la biserică?
- Da, bunico! A fost foarte frumos!
- Dar de părinte ţi-a plăcut?
- Îhî!!!
- Nu-i ... Detalii... »

... More »

Căutând ceva lucruri sau icoane pe care să le fure, soldații turci au intrat în paraclis. Repezindu-se spre icoana Sfântului Ioan Botezătorul, acesta s-a încruntat spre ei, astfel încât au fost cuprinși de frică și au scos pistoalele, începând să tragă asupra icoanei. Însă i-a cuprins și mai mult groaza când au văzut că gloanțele se întorceau și îi loveau tot pe ei ... Detalii... »

... More »

Fraţilor şi surorilor care vă îndoiţi de mântuire, să vă întăriţi bine în minte că: De-ar face omul toate bunătăţile şi chiar de s-ar da şi la moarte pentru apărarea dreptăţii, însă fară darul cel sfânt al Domnului, nu este mântuire! 

„A Domnului este mântuirea şi peste norodul Său binecuvântarea Sa” (cu ... Detalii... »

... More »

Localitatea Bănceni din ținutul Herta al Ucrainei este la o aruncătură de băț de granița cu România. Este un sat pur românesc unde locuiesc peste 400 de oameni.

Preotul Mihail Jar sau părintele Longhin, așa cum mai este numit, este întemeietorul mănăstirii din Bănceni, fost stareț al acesteia, actualmente episcop de Bănc ... Detalii... »

... More »

Toţi ne ieşim din fire când suntem jigniţi, suntem gata să-l luăm de gât pe cel ce ne-a jignit: ochii aruncă scântei, faţa ni se schimonoseşte de mânie şi devine respingătoare pentru toţi cei care ne văd; mişcările devin dizgraţioase, bruşte, mâinile şi picioarele tind să înhaţe, tind să lovească; limba revarsă neînfrânată hule asupra celui ce ne jigneşte. ... Detalii... »

... More »

Acum are mai multă credibilitate în faţa omului de rând cel care ştie să ofere mai bine pâine şi circ...
O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte.
ACASĂ a fost pentru mine totdeauna Locul în care am văzut că oamenii au dragoste de Dumnezeu, respectă tradiţia şi valorile ne ... Detalii... »

... More »

A fost odată ca niciodată un Serafim sfânt și-un urs. Să aflăm povestea lor de iubire:

Odată, o soră de la Mănăstirea Diveevo s-a dus la Sfântul Serafim din Sarov, ce vieţuia într-o pustie îndepărtată. 
Sora era dezamăgită de viaţa din mănăstire şi atât de neliniştită, încât voia să plece de acolo, unde a ... Detalii... »

... More »

*Viața este o călătorie unde întâlnim o mulțime de oameni, locuri, întâmplări. Cu brațele inimii deschise, ori un sloi de gheață, viața tot trece. Oamenii au nevoie să fie ascultați și iubiți. Cu dorul lor, cu povestea lor. Alegeri, lecții... Viața niciodată nu stă pe loc. E o continuă mișcare, creștere sub privirea binecuvântată a Lui Dumnezeu. Orice minune ți se ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 133 134 135 136 137 ... 156 157 »