El a zis: “Eu sunt calea şi viața! Eu sunt păstorul Cel bun! Eu sunt ușa oilor! Eu sunt lumina lumii! Eu sunt pâinea cea din cer!”  
Aşadar: – strâmtă este calea care duce la viaţă, 
– păstorul cel bun, sufletul şi-l pune pentru oi; 
– cel ce nu intră prin uşă este fur şi tâlhar; 
– aşa să lumineze lumina voast ... Detalii... »

... More »

Un tânăr diavol:

- Cum ai trimis în iad atâtea suflete? 

 

Bătrânul diavol:

- Prin frică! 

 

Cel tânăr:

- Bravo! De ce le era frică? Război? Foamete? 

 

Bătrânul:

- Nu... de o boală. 

 

Cel tânăr:

- Nu s-au îmbolnăvit? Nu erau ... Detalii... »

... More »

*În 1948, când a fost revenirea greco-catolicilor la Ortodoxie, Părintele a fost trimis la Alba Iulia. Acolo, în biserica aceea, unde erau adunaţi şi catolicii şi ortodocşii, el a fost trimis ca delegat de la Sibiu. S-a încins acolo o ceartă de nu se mai înţelegea om cu om. 

Ai noştri (ortodocşii) căutau să-i lămurească, ceilalţi se opuneau şi, bineînţeles, a ieşit un scandal ma ... Detalii... »

... More »

Când tu ai răspuns cu batjocură la batjocură, ai fost biruit - nu de oameni - ci, ceea ce este mai ruşinos, ai fost biruit de patima mâniei, care stăpâneşte pe omul lipsit de libertate; iar dacă ai tăcut, atunci, pe lângă faptul că ai biruit, ai câştigat şi trofeul fără nici o osteneală, şi în acelaşi timp vei avea pe cei mulţi de partea ta, care te vor încununa şi vor cunoaşte clar neadevărul ... Detalii... »

... More »

V-am arătat că sfânta noastră credință nu-i de ieri, nici de alaltăieri, ci e de 2000 de ani. 

De îndată ce a venit Mântuitorul, de-atunci suntem noi creștini. 

Nu vă lăsați amăgiți și otrăviți de secte! Ε vai și amar de cel ce se rupe de la Biserica Lui Hristos. Mai cu seamă luați aminte ce spune Mântuitorul: "Toată vița care rămâne în bucium ad ... Detalii... »

... More »

Pentru copii să nu-ți faci griji. Fă doar ce stă în puterea ta. Ceea ce întrece puterea ta, încredințează-i Făcătorului lor și al tău. Scris este: "Aruncă spre Domnul grijile tale, și vei simți că este ușoară crucea ta." 

Au fost și sunt multe cruci grele asupra mamelor rămase văduve. Îți voi descrie una deosebit de grea: 

 

La începutul r ... Detalii... »

... More »

*Când te-ai născut, toată lumea s-a bucurat, iar tu ai plâns. 

Străduiește-te să-ți duci viața în așa fel încât, când va veni sfârșitul, tu să te bucuri și ceilalți să verse lacrimi. 

 

*Smerenia este fundamentul; omul mândru nu este capabil să facă bine nimănui. El socotește că Dumnezeu îi este dator lui, și nu invers. 

Fără a ține s ... Detalii... »

... More »

- Ce sfat deosebit dați ucenicilor Prea Cuvioșiei Voastre, pe care i-ați crescut și învățat voia Lui Dumnezeu? 
- Să rămână în dragostea Lui Hristos și să se iubească unii pe alții cu dragostea cu care i-am iubit și eu. 
Apoi, să ajute și ei pe alții la mântuire, să rămână sub ascultare în Biserica Ortodoxă și să se roage pentru iertarea păcatelor mele, că aștept din zi î ... Detalii... »

... More »

Nu e vorba doar să nu mâncăm, ci e vorba și să nu ne lăsăm mâncați de ură, de răutate, de neatenție, de lipsă de dragoste în raport cu oamenii. Poate că vom posti mai cu înțelepciune dacă ne aducem aminte în ce vremuri trăim, cât de grea este de înfruntat această perioadă, cât de dificil ne este să rămânem oameni când ceilalți ne cer să fim neoameni. 

 

Vă rog să ... Detalii... »

... More »

Părintele şi picta şi se ruga. Le făcea pe ambele. Nu-i plăcea moda. 

Zicea femeilor: „Să nu vii la Biserică cu moda, ca să întoarcă alţii capul după tine. Să nu-ţi pui haine strălucitoare! Să nu te machiezi, să nu-ţi dai cu roşu pe buze, să nu te vopseşti. Că asta înseamnă că tu nu crezi că Dumnezeu te-a făcut frumoasă, că a greşit şi vrei tu să te faci.”   ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 133 134 135 136 137 »